Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 93
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@stdmat: Przecież te Korwiny i Brauny od 25 lat mówią że Unia nas wchłonie. Wiem bo sam na Korwina kiedyś głosowałem. I wiesz co? Nic nigdy takiego się nie wydarzyło, nawet nie jesteśmy blisko. Ale to trzeba poczytać, sprawdzić wiele źródeł, porozmawiać z różnymi ludźmi, a nie tylko bezmyślnie powtarzać to co Braun gada.
  • Odpowiedz
@BardzoSmutny: rozumiem, że to odniesienie się do Brauna? hmm... tylko on nigdy nie poparł wprost putina. W maju 2022 roku, zapytany o to, czy uważa Putina za zbrodniarza wojennego, Braun odpowiedział: „Ja nie spieszę się z etykietowaniem, z używaniem epitetów” - trudno to jednak nazwać popieraniem.
  • Odpowiedz
@Behet_Ghol_Midam: Chce wyjścia z Unii, chce wyjścia z NATO, chce normalizować relacje z Rosją, prowadzi politykę antyukrainską. Praktycznie w każdym aspekcie mówi to co Kreml chce. Co on jeszcze musi Putina w tyłek pocałować żebyście się zorientowali że jest jego sympatykiem?
  • Odpowiedz
@Maticwaniak: Przecież Polska ma swoich reprezentantów w Unii i mamy prawo weta więc stanowimy te prawa wspólnie z innymi krajami. Tak, umawiamy się na niektóre wspólne prawa ale to co Unia nam narzuca w większości przypadków jest z pożytkiem dla rozwoju naszego kraju. Od 20 lat straszą ze Unia nam narzuci Euro, że będzie obowiazkowe LGBT w szkołach, że będą śluby gejów i lezbijek i 100 płci. I wiesz co?
  • Odpowiedz
@BardzoSmutny: ja akuran na Brauna nie głosowałem i nie zamierzam. Jednak takie stawianie sprawy jest nie do końca normalne - czy chęć wyjścia z UE oznacza sympatię dla Rosji? No nie - można wyjść z UE i prowadzić samodzielną politykę (teoretycznie akurat) i nie być sympatykiem Putina. Wyjście z NATO uważam z głupotę i całkowicie się w tej materii z Tobą zgadzam. Polityka antyukraińska to temat rzeka - Ukraina musi
  • Odpowiedz
@dominges08: No tak w koncu popieranie Rosji to sa zwykle poglady, z jednej strony wykopki ktore stekaja na zydow, nienawidze muzlumanow ale do Rosjan nie ma problemu po ponad pol wieku okupacji oraz ponad 10 latach mordowania na Ukrainie.
  • Odpowiedz
@BardzoSmutny: Braun jawnie chce się układać ze zbrodniarzem Putinem

Tylko coś innego niż ten filmik co dalej wyżej. Moim zdaniem gdyby grał dla Rosji to by po prostu kłamał że tak Rosja to wróg. Czemu miałby nie kłamać?
  • Odpowiedz
@hidden1967: Chce wyjść z Unii, chce wyjść z NATO, dołączyć do BRICS, normalizować stosunki z Rosją i prowadzi politykę antyukraińską. Jakimś dziwnym trafem wszystkie jego poglądy są zbieżne z interesem Kremla. Co jeszcze ma zrobić żeby Ci udowodnić ze sympatyzuje z Putinem, pocałować go w tyłek?
  • Odpowiedz
@BardzoSmutny: no w sumie masz rację jak można bać się Putina nazwać zbrodniarzem xD a kim on jest jeśli napadł na obcy kraj. Ktoś w mojej rodzinie na niego zagłosował, jak im pokazuje filmy z Ukrainy to nie chcą oglądać albo mówią że to fotomontaż xD
  • Odpowiedz
@bylem_zielonko:

Przecież Polska jest suwerennym krajem osadzonym w strukturach demokratycznej Unii państw. I nie chodzi tylko o bezpieczeństwo, ale także o gospodarkę i inne benefity jak miliardy pompowane w całą infrastrukturę żeby dogonić cywilizacyjnie zachód. Myślisz, że Polska poza UE da radę mieć taki sam wzrost gospodarczy konkurując z całą UE?

Członkostwo w UE jest oczywistym ograniczeniem suwerenności i żadne benefity z racji tegoż członkostwa nie zmienią tego faktu. Tak więc
  • Odpowiedz
@BardzoSmutny: jeśli chodzi np o euro to aby móc się starać o euro w naszym kraju trzeba spełniać szereg warunków, a z tego co wiem spełniany tylko kilka, a trzeba wszystkie. Nie da się narzucić państwu zmiany waluty w UE.
  • Odpowiedz
Członkostwo w UE jest oczywistym ograniczeniem suwerenności i żadne benefity z racji tegoż członkostwa nie zmienią tego faktu. Tak więc to, że finlandyzacja oznacza ograniczenie suwerenności nie powinno być dla ciebie żadnym argumentem.

@stdmat: finladyzacje w wydaniu ruskim mieliśmy przez kilkadziesiąt lat i zacofala ten kraj względem zachodu 50 lat
Nigdy więcej ruskiej swoloczy, która ma do zaoferowania tylko biedę i ustrój dyktatury i żadne pierdlenie brauna nie zmieni tego faktu

Tak,
  • Odpowiedz
@bylem_zielonko:

finladyzacje w wydaniu ruskim mieliśmy przez kilkadziesiąt lat

Brednie. Byliśmy członkiem Układu Warszawskiego i państwem zależnym od Moskwy. Finlandyzacja oznacza neutralność i tego typu politykę prowadziła, jak sama nazwa wskazuje,
  • Odpowiedz