pierdziele zainstalowałem moda na 500% dłuzszy czas na skuteczne parowanie. Za stary jestem by uczyc sie na pamiec ruchów wrogów i spedzic na powtarzaniu walk 4x wiecej czasu niz to konieczne #expedition33 #gry
@Project_Im_Not_Going_In: nie zamierzam sie irytować przy tych szachach dla debili tylko cieszyc sie z gry. NIe sparuje jednego ataku i cała drużyna nie zyje XD
@teoretyk_peklunku też nie lubię turowych ale tutaj bawiłem się całkiem zacnie, chociaż też mam takie podejście, że nie lubię uczyć się bez sensu przeciwników na pamięć
@Myszo: nie no system walki jest w miare git i rozumiem go. Irytuje mnie to ze jak skopie jeden gradientowy unik to postac dead Xd No i kazda postać ma rózne animacje i strata imo czasu na powtartzanie tego. Ale fabuła jest miód, podoba mi sie ze prawie nic nie wiadomo i fabuła powoli prze do przodu
@Lobotomy_Enthusiast: no ale dodge daje to nie robie obrażen. no i tak czy siak mnie zabijają. Nie wyzywam tylko tak sie przyjeło mówic "szachy dla debili"
@teoretyk_peklunku: dodge daje to, że nie robisz obrażeń, ale też nie otrzymujesz obrażeń więc jeśli skutecznie byś robił dodge to wygrywasz każdą walke.
Parry/Dodge w tej grze to kwestia wprawy, tez na poczatku słabo szło, w pewnym momencie zaskoczy i lecisz bez problemu, szczególnie z dodge.
Ale no nie ma nic złego w korzystaniu z moda, po prostu uważam, że nie jest on konieczny biorac pod uwage, że masz dodatkowo
@Lobotomy_Enthusiast no ja wiem, ale serio, nie widzę sensu uczyć się wszystkich momentów w których trzeba kliknąć Q. Jest dużo postaci, zmieniają się i każda trochę inaczej atakuje. Po co mam siedzieć w grze 40 godzin bo się mecze z walka jak mogę ją przejść w godzin 28 i kupić kolejna która będzie też miała fajna fabułę xd A co do poziomów trudności to serio xD grałem na łow i jak
@Lobotomy_Enthusiast a z tymi gradientami chodziło o to że zanim pojawiała się poświata niebieską która dawała znać że musimy sparować W go ja wcześniej klikałem q przez co nie zdążyłem zmienić pozycji. Zawsze dostawałem onehita xd
@teoretyk_peklunku: Wiesz, kiedyś gdy sie grało w gierki to w większosci polegało to na zasadzie prób, teraz tak gry przyzwyczaiły graczy, że nie mogą przegrywać i stąd u Ciebie ta irytacja. Po co speedrunujesz ten tytuł żeby go ukończyć szybko i przeskoczyc na kolejny? Ciesz sie procesem i graj na spokojnie, a przegrywanie to element gry, tak było od zawsze tylko teraz się to pozmieniało i gracze gdy przegrywają to
@teoretyk_peklunku: Jeśli interesuje Cie tylko kwestia fabularna, a sam gameplay masz gdzieś to luz, napisałem ten post bo myślałem, że chcesz satysfakcje z walki na takim poziomie jak zakładają twórcy xd A tak to nie było tematu
ps, mam blisko taki sam wiek jak Ty, wiek 30lat to przecież nie jesteś zniedołężniałym dziadem z reakcją jakiegoś typa po udarze xd Ale rozumiem, że nie każdy może lubić tego typu wyzwania
@Lobotomy_Enthusiast no poprostu to nie jest mój typ gier xD ja wolę gry w których protagonista jest wyybrancem więc wskakiwanie sam w 30 osób wpisuje się w moją wizję gameplay u gdy gram na łatwym xD a w turowe gry nie grałem nigdy - w herosy zagrałem godzinę i odinstalowałem. I tutaj o ile poziom łatwy był do zniesienia w I akcie o tyle w drugim sobie nie radzę i powinien
Parry/Dodge w tej grze to kwestia wprawy, tez na poczatku słabo szło, w pewnym momencie zaskoczy i lecisz bez problemu, szczególnie z dodge.
Ale no nie ma nic złego w korzystaniu z moda, po prostu uważam, że nie jest on konieczny biorac pod uwage, że masz dodatkowo
A co do poziomów trudności to serio xD grałem na łow i jak
ps, mam blisko taki sam wiek jak Ty, wiek 30lat to przecież nie jesteś zniedołężniałym dziadem z reakcją jakiegoś typa po udarze xd Ale rozumiem, że nie każdy może lubić tego typu wyzwania
źródło: 20250521173756_1
Pobierz