Wpis z mikrobloga

szukam jakiegos twardego materaca 180x200 - jedyne co w ikei wydaje sie twarde ( z opisu) to ÅNNELAND. Ma ktos? Obecnie mam Matrand 160x200 i kocham ten materac ale widze ze nie produkuje.. Matrand byl tylko piankowy i jest twardy, boje sie ze ten anneland bedzie miekki przez to ze jest hybrydowy. Nie chce dawac tez wiecej niz 3-4k. co polecicie? #materac #materace #sen #spanie #meble #urzadzajzwykopem #budowa #remont #nowydom
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bandera ja kupiłem WELLPUR VENDO GF120 w Jysk po 2 latach na materacu z Ikea i bardzo sobie chwalę. Przy 140x200 teraz kosztuje 5700zł, ale regularnie zdarzają się promki. Polecam.
  • Odpowiedz
@bandera: Mam Anneland, bo właśnie wydawał się najtwardszy ze wszystkich w IKEI i najlepiej się na nim leżało. Mam już ponad pół roku i bardzo dobrze mi się śpi (ważę około 103 kg). Dużo też zależy od stelaża, jak przez tydzień nie mieliśmy jeszcze łóżka to leżał na podłodze i w ogóle był twardy. Teraz mamy taki standardowy stelaż, który się ugina i już nie jest aż tak twardo, ale
  • Odpowiedz
szukam jakiegos twardego materaca

@bandera: Jak ma być twardy, to może z włóknem kokosowym (np. M&K Foam - Zeus Lux, Zeus, Kokos na stelażu, Palmea).
  • Odpowiedz
@csmrex: a druga osoba ile waży? zastanawiam się nad tym Anneland - dla mnie jest komfortowo (75 kg) lub trochę za twardo, ale w Ikei leży on na twardym stelażu... a ja będę miał ich stelaż elastyczny. druga połówka waży 45 kg, więc tu się obawiam, że mimo wszystko dla niej będzie nadal za twardo ()

jest jeszcze u nich Akrehamn (piankowy) warty uwagi, ale tu
pieczarkowy - @csmrex: a druga osoba ile waży? zastanawiam się nad tym Anneland - dla...

źródło: a9b1ab70-21ea-4074-815b-7cc796e44a7b

Pobierz
  • Odpowiedz