Wpis z mikrobloga

Kupuje nowy dysk SSD 2.5' bo mój jest już stary, leciwy i wolny. Jak najsensowniej i bezproblemowo przenieść cały dysk(jedna partycja) na ten nowy, żeby nie trzeba było instalować windows 11? Mam jeszcze dysk M.2, czy programy tam zainstalowane, a wpisane do rejestru na dysku C będą potem działać prawidłowo?

#komputery #pcmasterrace
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@MisterMinister: tylko, że chciałbym mieć to osobno. nowy dysk specjalnie kupiłem tylko 500gb pod niego i kilka pierdół. Chyba, że sklonować raz na m2 i potem na ten nowy?
  • Odpowiedz
@Frogi: z tymi przenosinami na wiekszy dysk to musisz ustawic tak aby nie poprzenosilo rozmiarow partycji - nie pamietam ale uwazaj bo klon czasem robi sie tak ze "chowa" miejsce na dysku
  • Odpowiedz
@Frogi: "
If the target disk size is larger than the source disk, you can try to use option "-k1" which will create the partition table proportionally in the target disk and turn on option "-r" to resize the file file system in the partition automatically. This is useful to make use all of the target disk size." costam jeszcze pamietam XD
  • Odpowiedz
  • 0
@Tyfus: Dobrze wiedzieć. Nawet bym nie przypuszczał, że może zająć tylko część miejsca a nie całość, troche nieintuicyjne.
  • Odpowiedz
@Frogi: Też polecam ten darmowy Reflect, ma więcej opcji niż te płatne jak EaseUS.
Klon to klon, jeśli samo przenoszenie pójdzie dobrze, bo dyski działają dobrze, to nie ma różnicy między zaczynaniem od nowa.
  • Odpowiedz