Aktywne Wpisy

#truskawki #ogrodnictwo #praca #januszebiznesu jedno wielkie XD niech mu wszystkie zgniją, w kom płaca XD

źródło: temp_file2521730429439103101
Pobierz
kraven2024 +9
Tusk zmielil podpisy pokazując swoje standardy demokratyczne. Trzaskowski nie wpuszczał przeciwników sct na spotkania pokazując swoje standardy. Platforma jak za czasów Komorowskiego znowu uwierzyła we własną propagandę sukcesu zamiast...spełniać obietnice wyborcze. Zero zdziwienia.
40 minut później – deja vu. Ta sama kolejka, ale pod lokalem wyborczym. Trochę mi głupio, że znowu na końcu, ale trudno. Stoję, marznę. Nagle – jak w bajce – drzwi się otwierają, wychodzi pani z komisji, cała w uśmiechach:
„Nie stójcie na zimnie, zapraszam wcześniej!”
Anioł, nie kobieta.
Wchodzimy. I wtedy zaczęło się coś, czego nawet Bareja by nie wymyślił. Ludzie wyciągają te swoje bombonierki, róże, tulipany… jakby to nie komisja, tylko imieniny cioci Jadzi. Wszystko leci do jednej Pani z komisji – jedynej kobiety. Mężczyźni z komisji siedzą z boku jak meble z IKEI, bez instrukcji.
No to ja, jako ostatni w kolejce, myślę sobie:
„A co, zrobię dobrze społeczeństwu, przełamię stereotypy, dam kwiaty i słodkości dla Pana z komisji – niech chłop też coś z życia ma.”
Wręczam, uśmiech numer 5, a tu nagle…
– „Co ty, homo jesteś?!” – padło zza stolika.
Zanim zdążyłem zareagować, długopis zabrany.
Siedzę w szoku, bez długopisu, bez kwiatów, bez złudzeń.
Polska, niedziela, wybory.
#wybory