Wpis z mikrobloga

@Klepajro: swoje poglądy jak na prawicowa miał swoje poglądy całkiem ogarnięte, w szczególności stawiając sprawy światopoglądowe jako rzecz drugorzędna, stawiając na kompromis w społeczeństwie ponad swoje przekonania.

Ale looby developerskim robi swoje...
  • Odpowiedz
@too_late_to_be_true on był naprawdę ogarnięty dopóki nie poszedł w politykę, co do czego zawsze się zarzekał na wszystkie świętości że tego nie zrobi xd Tam poniósł sromotną porażkę i chyba odarł się do reszty z naiwności i zaprzedał duszę diabłoperom.
  • Odpowiedz
upadek czlowieka

@too_late_to_be_true: Dopiero teraz? XD Chłop jest profesorem ekonomii a nie rozumie (albo co gorsza, rozumie ale kłamie) jak działa dług, czy ogólnie polityka monetarna kraju XD Pamiętam jak wykopki mocno popierali gościa w jakichś wyborach.
  • Odpowiedz
on był naprawdę ogarnięty dopóki nie poszedł w politykę,

@broczapa: XD

Gość, który twierdził, że ZUS, czy ogólnie państwo polskie zbankrutuje i po dziś dzień promuje zarządzanie budżetem państwa jak budżetem domowym XD No sorry ale gość albo celowo robi z ludzi idiotów, albo sam jest idiotą.
  • Odpowiedz
nie rozumie (albo co gorsza, rozumie ale kłamie) jak działa dług

@mandanda: to mnie uświadom, bo ja mam wrażenie, że wykop przejęli jacyś razemkwi ekonomiści, którzy nie rozumieją, jak działa obecna ekonomia a prują się jak ktoś to tłumaczy i nie jest tak jak im się podoba.
Deweloperzy są beneficjatami systemu, bo nie mamy odpowiednich regulacji np. podatku katastralnego który obniżyłby rentowność mieszkań.
Czemu mają takie marże? Bo kurła mogą
  • Odpowiedz
@pogromca_kucy: Ostatnio jak był tutaj popularny to promował jakieś socjalizmy, typu że emerytura powinna być równa dla wszystkich, niezależnie od tego ile ktoś płaci składek, ani czy w ogóle płaci. Wydawał mi się przez to osobą która nie do końca potrafi przewidzieć oczywiste konsekwencje.
  • Odpowiedz