Wpis z mikrobloga

• 4
@game_changer Jestem za tradycyjnym chłodzeniem powietrzem, taki trochę sentyment też we mnie przemawia. ʕʔ Bardzo bym chciał nowe chłodzenie od Noctua legendarne NH-D15 G2, tylko martwi mnie mały wybór pamięci RAM o niskim profilu i dobrych parametrach. Mianowicie przedni wiatrak trzeba nieco unosić, a chciałbym żeby były na tym samym poziomie, lubię symetrie. Dlatego zastanawiam sie jaki RAM by do tego pasował, musi mieć do 32 mm.
Kulfonix - @game_changer Jestem za tradycyjnym chłodzeniem powietrzem, taki trochę se...

źródło: Zdjęcie z aparatu

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@Nieznajomy_U_Bram Na początku użyje boxowego chłodzenia dołączonego do procesora. Później chciałbym Noctua NH-D15 G2, lecz obawiam się że nie znajdę odpowiedniej pamięć RAM do 32mm wysokości. Dlatego myślę nad alternatywą przyjacielu ʕʔ
  • Odpowiedz
  • 0
@Incel_Core2Duo Podobno pomaga, IHS sie nie wygina ponieważ jest równomiernie dociśnięty do gniazda procesora. A niewygięty IHS=równomierny styk IHS do chłodzenia procesora=lepsze odprowadzenie ciepła ʕʔ
  • Odpowiedz
@Kulfonix: piękna sprawa taka noctua, raz se huop kupi i całe życie będzie miał( ͡ ͜ʖ ͡) (jak wyjdzie nowa podstawka to przyślą adapter za darmo dla huopa jak poprosi) ja też jestem za tradycyjnym chłodzeniem bo te aio po latach wcale nie są takie fajne i bezobsługowe ( ͠° °) chcesz spokój na lata to lepiej iść w tradycje
  • Odpowiedz