Aktywne Wpisy

KarnetNaGlony +278
mam takie małe marzenie żeby dino miał logo dinozarła i żeby robili reklamy jak ten dinozałr w-------a biedronki i niemców

źródło: c0232f990e284220e530cf550943f02c
Pobierz

źródło: IMG_20250710_205543
Pobierz
#klimat #ekologia #ocieplenie
Co prawda Polska to 1/1600 powierzchni planety, ale cicho tam :)
Nie warto tez wspominac, że mamy lokalne obniżenie akurat na Polską :)
źródło: wykop1
Pobierzźródło: szury_klimatyczne
Pobierzźródło: 17maj2025
PobierzNo i? Mam lepszą opcję aby srać na "globalne ocieplenie". Otóż, jako antynatalista mam wyłożone na to co tu będzie za 20+ lat bo wtedy na 50%+ będę martwy. Do tego czasu, o ile nie nastąpi jakieś mocne dodatnie sprzężenie zwrotne nic mi nie grozi od strony klimatu. Tak więc patrzę na ten wasz klimatyzm z politowaniem i obrzydzeniem. W każdym bądź razie to co najistotniejsze to aby "natalistyczne" społeczeństwo""
PS, wybieranie zimnych momentów (pogodowych) przez szurów to taki sam cherrypicking jak wybieranie ciepłych przez eko-oszołomów.
Nie do końca, bo w przypadku tych gorących zazwyczaj mówi się o ty, że jest ich po prostu więcej niż kiedyś i to więce się z konkretnymi zmianami, czyli susze dla rolnictwa czy gwałtowne opady (to wcale sobie nie przeczy, bo szybko spływa i susza zostaje).
No jak ogólnie się podnosi temperatura to więcej będzie ciepłych bo porównywane są do starszej średniej, chociaż może być to też efekt specyfiki przesuwania ale klimatu w tej części świata. Powódź w zeszłym roku związana ze zjawiskiem pogodowym (niż genueński). Susza może być oznaką powoli zmieniającego się klimatu w tej części świata, ale póki co obecne deszcze powoli, zaczynają przywracać wodę, która i tak zaraz spłynie do Bałtyku przez niewłaściwą
Od czego go zależy? Jak można zarobić na frajerni ciamkającej tekturę w mordzie, to jest klimat, jak nie można zarobić na sprzedaży ekogówna, to jest pogoda.
Wiesz, że można nie negować faktów a jednoczenie być za racjonalnym podejsciem do spraw eko.
Co do słomek czy nakrętek to jest to rzecz jasna absurd. Ja akurat plastik wiedzę bardziej pod kątem nie tyle klimatu co zanieczyszczeń plastikiem świata. Sam uważam, że wszędzie gdzie można powinno się wejść w szkła i realny recykling, a nie pakowanie każdego plasterka sera w folię i udawanie eko.