Aktywne Wpisy

Teuvo +64
prawdopodobnie właśnie rozpoczyna się moja saga jedzenia tostów na każdy posiłek dnia przez kolejne pół roku

ShadyTalezz +5
Dokładnie tak samo jak na zachodzie libki, które skrajną prawicę wyzywały od ekstremistów, faszystów, szurów itp. potem idą z nimi do łóżka - w tym wypadku na piwko. Bardzo mocno się wahałem czy iść na drugą turę i obrzydzeniem oddać głos na Rafała ale zostaję w domu - jeśli ktoś nazywa kogoś faszystą a potem pije z nim p--o to albo kłamał i wcale tej osoby za faszystę nie uznawał albo z

źródło: GrQseC1XAAE4IjK
Pobierz
źródło: temp_file23169767841547008
Pobierzoh wait
@Hoisin_Sticky_Ribs: na pewno ją napędza i pomaga rosnąć.
@Hoisin_Sticky_Ribs: ależ ty jesteś odklejony gościu. Przecież to co ty napisałeś, to właśnie oznacza to, że ci lekko więcej zarabiający zostali zrównani z minimalną, a ci jeszcze
Ludzie wyjechali, bo chcieli zarabiać jeszcze więcej, albo zachłysnęli się zachodem.
Z perspektywy czasu wygląda to tak, ze wszyscy, którzy coś umieli wrócili do Polski, bo tutaj mieli lepsze zarobki i wyższy poziom życia.
@Mandarex: tak, tak, dosłownie nikt xD a samo memiczne "kiedyś to było" wzięło się pewnie z d--y, nie?
@przegro_pisarz: wśród konfiarzy najczęściej używane słowa to "tęcza" i "lewak"
W wielu miejscach słyszałem i czytałem jak w związku z tym konfiarzy wyzywają od tęczowych lewaków XDD
i nie chcesz zaakceptować smutnego dla ciebie faktu, że to nie robole zarabiają za dużo, tylko twoja praca jest warta tyle, ile
Nie jestes z rocznika, co w 2006 juz pracowal, nie? ;) W tamtych czasach w kraju byla totalna bida, ci co chcieli dorobic sobie na ulotkach dostawali 5pln za godzine, wynajem mieszkania 50m to bylo jakies 1200pln + czynsz, kupno minimum 3500 za metr. Ludzie zarabiali jakies 2000-2500 zazwyczaj, malo kto mial wiecej niz 3 tysiace, chyba ze kombinował. A na wsi to dopiero byla bida, az szkoda
@an-drzej: ... po sztucznym podniesieniu jej wartości papierkiem zwanym ustawą.
To by należało podnieść wszystkim o tyle samo, jeśli już chcemy bawić się w kretynizm zwany "po równo"
@mi01P2r: tak w trzech małych rynkach jak Czechy, Słowacja i Węgry. Taki wielki moloch jak Tesco w UK, nie miał opcji utrzymać na tak dużym rynku jak Polska przy wyjściu Wielkiej Brytanii z Unii Europejskiej i przede wszystkim Unii Celnej. Tesco sprzedał swoje sklepy takiej podrzędnej firmie
W 2006 minimalna na rękę to było trochę ponad 600 zł i jakbyś wyszedł ze swojej śmiesznej banki to byś wiedział, że ludzie się zabijali o pracę na umowie za 4 PLN na godzinę.
Bo alternatywą była praca na czarno za niższą stawkę albo zdechniecie z głodu.
Pensja 2000 na rękę to była dobra pensja. A ty wyskakujesz że