Wpis z mikrobloga

#niemcy #heidelberg #turboobrazki gezenhikayeci
Heidelberg to zabytkowe miasto w południowo-zachodnich Niemczech, położone nad rzeką Neckar w kraju związkowym Badenia-Wirtembergia. Słynie z najstarszego uniwersytetu w Niemczech (założonego w 1386 roku), romantycznych ruin zamku górującego nad miastem oraz malowniczej starówki.
PorkaTurbo - #niemcy #heidelberg #turboobrazki gezenhikayeci
Heidelberg to zabytkowe ...

źródło: Gq7PkZvX0AAhIkC

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PorkaTurbo mniejsze miejscowości w Niemczech są top cozy. Mam rodzinę w takich okolicach i ile się najeździłem po typowych, niemieckich jarmarkach świątecznych to moje.
  • Odpowiedz
@PorkaTurbo: oraz chyba najwiekszych zakladow cementowych w europie, niedaleko stamtad miesci sie Oppau, w ktorym doszlo do najwiekszej katastrofy chemicznej w historii kiedy wysadzono 4500ton saletry amonowej, jakbys tam kiedys byl to mozesz dac znac czy jest jakis pomnik albo cokolwiek upamietniajace ta katastrofe
  • Odpowiedz
@PorkaTurbo miasto ładne, ale zarąbane wiecznie studentami i chińczykami w centrum. Do tego niemal zawsze zajeżdża ziołem :( P.S. Jak tam dalej jesteś to mają tam bardzo dobrą knajpkę z grecką kuchnią :) w sumie tylko po to odwiedzam to miasto jak jestem u teściów xD
  • Odpowiedz