Wpis z mikrobloga

Benzyna o 1zł w górę?
-ceny produktów w górę
Benzyna o 1 złotówkę w dół?
-ceny produktów w górę ale mało

()
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 11
a ty byś obniżył cenę jak ci koszty spadły, ale ilość klientów się nie zmieniła?

@Prawdziwy_Oponiarz: dlatego inflacja to k---a praktycznie bez wyjścia. Wszystko będzie coraz droższe, a minimalna za kilka lat to będzie już 10 000zł. Jedynym wyjściem będzie denominacja i nowy pieniądz.
  • Odpowiedz
@Prawdziwy_Oponiarz no zależy jakie chcesz, ale mi zależało na tym, żeby był fornir. Jeszcze załapałem się na promocję, że druga sztuka 50% taniej. Ale tak licz 3,5k za skrzydło. A jak chcesz całość z drewna, to nie wiem ile, ale więcej ;)
  • Odpowiedz
@hot_tomek Przecież takie gaztro czy inni ciemciembiorcy na tym jadą na całego xD

To samo miałeś z piekarniami. Ceny pieczywa wystrzeliły o wiele mocniej niz powinny.
Nawet były podawane informacje, że sobie w ten sposób dorabiają i każdy to olal xD
Dzisiaj zakontraktowane ceny prądu znowu są o wiele niższe, a zboże kosztuje ułamek ceny xD
  • Odpowiedz
@Prawdziwy_Oponiarz

@hot_tomek a ty byś obniżył cenę jak ci koszty spadły, ale ilość klientów się nie zmieniła?

No wiadomo, chciwe kapitalistyczne zwierze mysli jak małpa liczac banany, dlatego konieczna jest interwencja państwa “boga na ziemi”, żeby kapitalistyczna małpe sprowadzic na ziemie.
  • Odpowiedz
@hot_tomek: Wam - ekspertom od ekonomii - się wydaje, że to jest taka akcja-reakcja. Spadek cen wymusi dopiero konkurencja przez następne może jakieś długi miesiące, a nawet lata.
Ekonomię się psuje jedną ustawą w jeden dzień, rynek uzdrawia się latami.
  • Odpowiedz