Wpis z mikrobloga

Na nowym wykopie się praktycznie nie udzielam, ale jako że idą wybory to coś napiszę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Pamiętam jak jeszcze 10 lat temu wykop pełny był tzw. "kuców" głosujących na Korwina. Pamiętam co wybory to wkurzenie, że włączył protokół 1 procent i wszystko na marne...

Pierwszy raz od 10 lat mamy kandydata wolnościowej prawicy, który znaczy coś więcej niż ciekawostka wyborcza, co dostanie maks 5 procent. Mówię oczywiście o Mentzenie. Dla tych co jak mantrę powtarzają, że to przystawka PiSu, że większość jego pogładów "to żarty" itp., nie marnujcie swojego i mojego czasu i dalej spamujcie Trzaskowskim. Nie musicie tego czytać.

Uważam, że Mentzen w tej kampanii wykonał największą pracę ze wszystkich kandydatów.
Dodatkowo mamy tutaj człowieka, który daje gwarancje, że nie będzie bezrefleksyjnie podpisywał każdego papierka, jaki otrzymamy z Unii Europejskiej.

Porównując to do innych kandydatów, Duda (PiS) pokazał, że podpisuje wszystko jak leci z UE. Nawrocki będzie robił dokładnie to samo. Trzaskowski sam przyznaje się, że podpisze wszystko cokolwiek wpadnie z UE(pomimo kradzieży jednego z postulatów Konfederacji podczas tej kampanii wyborczej, czyli tzw. 1 za 2, że przy dodaniu 1 regulacji unijnej, dwie inne muszą być zlikwidowane). Mamy jeszcze Hołownię, który uważa tak samo jak Trzaskowski plus głównym jego postulatem jest walka z Konfederacją (sam to parę razy przyznał).

Jeśli chodzi o Mentzena, mąż trójki dzieci, multimilioner, posiada własną firmę. Osiągnął w życiu więcej niż większość z nas kiedukolwiek osiągnie. On nie walczy o prezydenturę dla kasy, bo już ją ma. Nie trzeba się go wstydzić, jak co chwila za Korwina. Pierwszy raz od dawna wolnościowa prawica ma kandydata, który jakkolwiek się liczy w tych wyborach. Ja jako stary kuc, niezmiennie od ponad 10 lat, będę głosował na środowiska wolnościowe.

Wydaje mi się, że na wykopie jest teraz masa wykupionych botów pro PO/PiS i Konfederacja zupełnie tu przepadła. Piszę ten wpis, aby przypomnieć, że tak nie jest. Mówicie że Mentzen nie ma szans, bo sondaże tak pokazują? Pamiętajcie że w 2015 nikt nie dawał Kukizowi 10%, a finalnie miał 20%. To bardzo blisko obecnego wyniku Nawrockiego. Żaden sondaż tego wtedy nie przewidział. Wszystko jest możliwe.

Na wiece wyborcze Mentzena przychodziła niezmiennie masa ludzi, więcej niż do któregokolwiek innego kandydata. Kiedyś na takie wiece chodziła raptem garstka. Konfederacja przestała być ciekawostką, do której wstyd się przyznać.

Także kuce nie traćcie wiary. Idźcie do wyborów i głosujcie w zgodzie z własnym sumieniem. Nie sugerujcie się wykopową propagandą wokół. Jestem przykładem, że z "korwinizmów" się nie wyrasta ( ͡ ͜ʖ ͡) (pomimo że uważam, że odejście Korwina i Brauna było największym błogosławieństwem dla tej partii)

Pamiętajcie, że głowną rolą prezydenta jest prawo weta. I Mentzen jako jedyny z kandydatów przyznaje, że będzie z tego prawa korzystał.

Także do zobaczenia w niedzielę przy urnach :)

PS Wiem że za długo, ale jakoś wena mnie naszła przy usypianiu maluchów¯\(ツ)/¯

#polityka #pis #konfederacja #po #polska #neuropa #wybory
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jeśli chodzi o Mentzena, mąż trójki dzieci, multimilioner, posiada własną firmę. Osiągnął w życiu więcej niż większość z nas kiedukolwiek osiągnie. On nie walczy o prezydenturę dla kasy, bo już ją ma. Nie trzeba się go wstydzić

@aku1990:
thorgoth - >Jeśli chodzi o Mentzena, mąż trójki dzieci, multimilioner, posiada własną...

źródło: 1000010789

Pobierz
  • Odpowiedz
Pierwszy raz od 10 lat mamy kandydata wolnościowej prawicy,

@aku1990: Myślałem, że to o Zandbergu. A to kolejne brednie mentalnego dziecka na poziomie pioniera z ZSRR.
  • Odpowiedz
Dodatkowo mamy tutaj człowieka, który daje gwarancje, że nie będzie bezrefleksyjnie podpisywał każdego papierka, jaki otrzymamy z Unii Europejskiej.

Porównując to do innych kandydatów, Duda (PiS) pokazał, że podpisuje wszystko jak leci z UE.

@aku1990: ty wiesz, że akurat to nie leży w kompetencji prezydenta, prawda?
  • Odpowiedz
Konfederacja przestała być ciekawostką, do której wstyd się przyznać.

@aku1990: Nadal to potężny wstyd i mówiąc publicznie że głosujesz na Mentzena zbierzesz spojrzenia politowania, serio, ewentualnie ktoś ci przytaknie żeby nie ciągnąć tematu

Ja jako stary kuc, niezmiennie od ponad 10 lat, będę głosował na środowiska
  • Odpowiedz
  • 13
@czwartafaza: 10 lat temu bym pewnie skrupulatnie Ci odpisal na każdą odpowiedź. Ale że szkoda czasu to po prostu życzę Ci głosowania w zgodzie ze swoim sumieniem, a nie z powodu strachu przed "potężnym wstydem"
  • Odpowiedz
@aku1990: Odnosząc się do popularności konserwowej na wykopie. Lewica i wyborcy KO po prostu są lepiej zorganizowani, i moim zdaniem dogadują się gdzieś na boku na promowanie konkretnych wpisów. Poczuli propagandę PiSu i po prostu wprowadzają ją oddolnie w mediach społecznościowych tylko dla "swoich". Nie daj sobie wmówić że konserw a właściwie koliberków nie ma, bo to oczywista bzdura, widać to po sondażach, dawno nie pamiętam żeby alternatywna prawicowa partia
  • Odpowiedz
Pierwszy raz od 10 lat mamy kandydata wolnościowej prawicy,

@aku1990: Taki z niego wolnościowiec, że wyrzucił innych wolnościowców z partii. Dlaczego?

Bo ta jego wolnościowość to chwyt marketingowy, tak naprawdę jest katozamordystą. A te dwie idee są ze sobą niekompatybilne.
  • Odpowiedz
@aku1990:

każdego papierka, jaki otrzymamy z Unii Europejskiej.

Powiedz, że nie wiesz jak działa implementacja prawa europejskiego do krajowego nie mówiąc że nie wiesz jak działa implementacja prawa europejskiego.
Dalej
  • Odpowiedz
@aku1990: na Onecie czy wyborczej ostatnimi czasy jest normalniej niż tutaj, a to już o czymś świadczy. Mikroblog obecnie to ściek opanowany przez trolle i tuskoboty.
  • Odpowiedz