Wpis z mikrobloga

Pyrzowice Lotnisko

Deszczowa stacja i pociąg Kolei Śląskich (relacji Częstochowa - Gliwice przez Tarnowskie Góry, Bytom) gdzie trwa skromna wymiana pasażerska.

Jest to jedna z nowszych relacji tego przewoźnika, w zasadzie to można powiedzieć że wariant dwóch istniejących od dawna.

#zaglebie #pyrzowice #lotnisko #kolej #pociagi #kolejeslaskie
sylwke3100 - Pyrzowice Lotnisko 

Deszczowa stacja i pociąg Kolei Śląskich (relacji C...

źródło: temp_file6215976423359358314

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sylwke3100: No to mnie zainteresowales :D Czyli dodatkowe polaczenie bytom-gliwice mamy? Trza bedzie poaptrzec w jakich godzinach a moze spasuje :)

Ale musze przyznac ze cos mi tu nie gra :P

TG-bytom to jedna nitka a bytom-gliwice to druga.

Robi "zawijasa" z TG na dworzec w bytomiu a potem wjezdza na druga nitke bytom-gliwice?
  • Odpowiedz
  • 0
@sylwke3100: No to mnie zainteresowales :D Czyli dodatkowe polaczenie bytom-gliwice mamy? Trza bedzie poaptrzec w jakich godzinach a moze spasuje :)

@gorzki99 No tak, od jakiegoś czasu już istnieje i jest nawet szybsze od autobusów. Teraz doszły nowe stacje czyli Zabrze Północne i Zabrze Maciejów.

TG-bytom to jedna nitka a bytom-gliwice to druga.

Robi "zawijasa" z TG na dworzec w bytomiu a potem wjezdza na
  • Odpowiedz
No tak, od jakiegoś czasu już istnieje i jest nawet szybsze od autobusów

@sylwke3100: Tego mi nie musisz mowic. 16 min bytom-gliwice to jest rewelacja. A raczej byla dopoki nie dodali

Teraz doszły nowe stacje czyli Zabrze Północne i Zabrze
gorzki99 - >No tak, od jakiegoś czasu już istnieje i jest nawet szybsze od autobusów
...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@gorzki99 W przypadku północnego to myślę że założenie jest jako punkt przesiadkowy - szczególnie na tramwaj bo jednak w głąb dzielnicy niedaleko.

@gorzki99 Co do linii to tak jak mówisz. Najpierw jedzie czerwoną a potem zieloną.
  • Odpowiedz
W przypadku północnego to myślę że założenie jest jako punkt przesiadkowy - szczególnie na tramwaj bo jednak w głąb dzielnicy niedaleko.

@sylwke3100: Lata mijaja a "logistycy" niczego sie nie nauczyli :D

OK. gliwice zlikwidowaly tramwaj. Zgoda. Ale autobusow na trasie zabrze-gliwice jednak troche jezdzi. Po kiego grzyba jeszcze
  • Odpowiedz
  • 0
@Aleale2: Proszę. Jest ale to jest wyłącznie bezpośrednie. Większość być musiał się przesiadać w TG.

OK. gliwice zlikwidowaly tramwaj. Zgoda. Ale autobusow na trasie zabrze-gliwice jednak troche jezdzi. Po kiego grzyba jeszcze pociag?

@gorzki99: Co ciekawe Gliwice coś przebąkują o powrocie tramwaju :D No pociąg jest jednak szybszy na tej trasie niż jakikolwiek autobus.
sylwke3100 - @Aleale2: Proszę. Jest ale to jest wyłącznie bezpośrednie. Większość być...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
Co ciekawe Gliwice coś przebąkują o powrocie tramwaju :D No pociąg jest jednak szybszy na tej trasie niż jakikolwiek autobus.

@sylwke3100: Ze what? Wywalili tory od zajezdni do praktycznie centrum i teraz chca je na powrot klasc? niezly walek. Pytanie czyj szwagier na tym sie dorobi :DDDD

A to ze pociag jest szybszy niz autobus to ja wiem i nie musisz i tlumaczyc. Jezdzilem autobusem 20 lat temu (jak jeszcze zawijal o
  • Odpowiedz