Wpis z mikrobloga

Zaraz mnie szlag trafi z tymi słuchawkami. Nie umiem dobrać. Tzn wiem, że większość ludzi używa słuchawek do słuchania MUZYKI ja używam do oglądania FILMÓW I SERIALI. I o ile kilka lat temu nie miałem z tym problemu o tyle teraz chyba nastąpiła jakaś zmiana w androidzie, albo pogorszył mi się znacznie słuch. Na niskim nie umiem usłyszeć dialogów postaci a na wysokim słyszę straszne dudnienie. I nie mówię tu o strzelaninie powiedzmy jak ktoś otwiera czy zamyka drzwi do domu, albo samochodu (taki przykład)
dzieje się tak w każdych rodzajach słuchawek. Próbowałem już różnych
próbowałem też rożnych equalizerów muzycznych. Tam trochę pomagały, lecz znowu nie jest to. Próbowałem też odwrotnie zakładać słuchawki. I to niezależnie od ceny mam ten sam efekt
#sluchawki #film #technologia #pytaniedoeksperta
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@powrut_krula: Musisz szukać słuchawek o najbardziej studyjnym, i neutralnym brzmieniu, to dudnienie które słyszysz to prawdopodobnie podbite niskie tony, rzecz mega popularna w tańszych słuchawkach. Ktoś sobie kiedyś ubzdurał, że przewaga basów nad innymi tonami jest cool, i spora część producentów do dzisiaj wyznaje tę ideologię niestety.
  • Odpowiedz
  • 1
@Zgrywajac_twardziela: Z tym eq to wydawało mi się, że pomoże no jednak nie bardzo
Bo jaki bym nie instalował efekt jest podobny, ale pójdę Twoim tropem. Nikt dotychczas nie polecał mi słuchawek studyjnych
Te które brałem są chyba typowo pod muzykę i temu ten problem występuje
  • Odpowiedz
@powrut_krula: Bez odsłuchu niestety niczego z czystym sumieniem polecić nie potrafię, a nie jestem już od dłuższego czasu na bieżąco ze słuchawkami. Trafiłem kilka lat temu perfekcyjny model do moich potrzeb, ale to sporo niższa półka niż celujesz, więc nie ma za bardzo sensu ich polecać. Najlepiej zrobisz jak IRL w jakimś sklepie odsłuchasz co Ci leży(chyba jeszcze są takie działy w większych elektromarketach?), bo to też jest mocno subiektywny
  • Odpowiedz
@powrut_krula: Niestety, typowe słuchawki "dla ludu" zazwyczaj mają mocno zaburzone pasma, bo gros ludzi niestety preferuje taką dziwaczną barwę dźwięku, i nawet potrafią marudzić na sprzęty studyjne, że to w ogóle basu nie ma, i źle gra xD Lata temu znajomy dał mi posłuchać słuchawek za jakieś 500-700zł(co wtedy było naprawdę kupą kasy), i grało to jak kompletne g---o, tony średnie i wysokie były praktycznie niesłyszalne, ale on był wniebowzięty
  • Odpowiedz