Wpis z mikrobloga

@badreligion66: pytanie kogo rozumieć przez "zwykłych ludzi", jak byłem w komisjach wyborczych przed 2020r. to za każdym, razem dominowała budżetówka. nauczyciele, urzędnicy, pracownicy spółek miejskich obsadzali większość miejsc, a potem to już praktycznie niemożliwe się stało żeby się zgłosić nie z polecenia jakiegoś komitet
  • Odpowiedz
@badreligion66: nie, koło 2020 przestałem, wcześniej, przynajmniej u mnie, działało to tak ze w urzędzie miasta można się było zgłosić, a teraz odsyłają do kontaktu z komitetami czego już mi się nie chce robić.
nie wiem czy to wynikało z tego że kiedyś płacili mniej i nie było chętnych i szukali szeroko czy jakieś przepisy się zmieniły
  • Odpowiedz
@badreligion66: niestety do komisji wyborczych straciłem zaufanie od ostatnich wyborów samorządowych - kandydat na którego zagłosowałem (w sposób prawidłowy, na prawidłowo opieczętowanej karcie) według oficjalnych wyników dostał w mojej komisji ZERO głosów ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@badreligion66: wrzucił filmik z jakiejś zagranicznej komisji wyborczej, najprawdopodobniej ze wschodu, jak okazało się że ślady długopisów rozdane w komisji znikały pod wpływem ciepła z ognia zapalniczki
  • Odpowiedz
@badreligion66: niestety do komisji wyborczych straciłem zaufanie od ostatnich wyborów samorządowych - kandydat na którego zagłosowałem (w sposób prawidłowy, na prawidłowo opieczętowanej karcie) według oficjalnych wyników dostał w mojej komisji ZERO głosów ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@byferdo: i co z tym zrobiłeś dalej?
  • Odpowiedz
@badreligion66: najgorsi byli ludzie, przychodziła stara baba z paroma dowodami i chciała brać karty i głosować za dzieci
wchodzili do jednej zasłony głosować, co też jest zabronione
jak przyszła stara schorowana osoba to też młodsi chcieli za nią głosować, a według protokołu jest inaczej
ale zakładam, że są miejsca gdzie komisje na takie rzeczy zezwalają
  • Odpowiedz
@sopel87 zgłosiłem do lokalnej komórki PKW. Odpisali, że brak jednego głosu to błąd statystyczny i nie ma podstaw do ponownego przeliczenia głosów.

A nie miałem dowodów na to, że mój głos nie był jedynym przypadkiem zaginięcia. Ogólnie niewiele można zrobić.
  • Odpowiedz