Wpis z mikrobloga

aż parsknąłem śmiechem. Przeczytaj bystrzaku treść w spojlerze.

@OlFunkyBastard: W sumie ciekawe, bo nie widziałem spoilera (edycja lub nie zauważyłem)

kto się śmieje? Ludzie na twoim poziomie? Przecież to dla mnie komplement. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@OlFunkyBastard: Ja tam się cieszę, że nie jestem na twoim poziomie, bo pociągnąłbyś mnie w dół i pokonał doświadczeniem ( ͡°( ͡° ͜ʖ(
  • Odpowiedz
Ja tam się cieszę, że nie jestem na twoim poziomie, bo pociągnąłbyś mnie w dół i pokonał doświadczeniem

@fervi: taaa właśnie przed chwilą po raz kolejny pokazałeś kto jest na jakim poziomie. W poprzedniej naszej "dyskusji" wyglądało to w identyczny sposób. Pamiętam twoje stare wpisy, nawet gdy miałeś inne poglądy wydawałeś się ogarnięty. Teraz zaliczyłeś tragiczny regres. Smutne co z ludźmi robi fanatyzm polityczny. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@OlFunkyBastard: Miałem inne poglądy faktycznie. Problem w tym, że to była "wiara", że coś trzeba zrobić. Przecież to logiczne, że lekarz + pielęgniarka muszą być tańsi niż lekarz + pielęgniarka + NFZ (i tak dalej i tak dalej).

To się nazywa podstęp. Ktoś Ci coś powie, ale przemilczy wiele faktów, bo narracja się nie klei. I jak potem się dowiesz jakie są fakty, zaczynasz się tym interesować, ale nie z
  • Odpowiedz
@fervi: widzisz, nawet tutaj nie zdołałeś przeczytać ze zrozumieniem tego co napisałem i znów polemizujesz sam ze sobą. Chłopie, umysł trzeba trenować bo nieużywany działa coraz słabiej. Zapisz się na jakieś kółko szachowe i ćwicz bo nie jest dobrze, a pewnie będzie się jeszcze pogarszać. Pisze to całkiem serio i bez złośliwości.
  • Odpowiedz
@OlFunkyBastard: No polemizuję, bo do niczego się nie odnosisz (oprócz ad personam, ale to norma). Musisz dokładnie pisać o co chodzi.

Moje poglądy się zmieniły 10 lat temu około i założyłem, że do tego się odnosisz. Ale skoro nie, to wyjaśnij o jakie poglądy Ci chodzi
  • Odpowiedz
@fervi: spróbuj przeczytać to co napisałem wcześniej ze zrozumieniem i spróbuj dostrzec w tym co napisałeś teraz hipokryzję. Jeśli to ogarniesz możemy wrócić do dyskusji na poważnie bo na chwilę obecną nie ma ona sensu jeśli nie rozumiesz treści tego co do ciebie piszę.
  • Odpowiedz
@fervi: nie warto tracić czasu, typ jest odklejony i będzie Ci próbował wmówić że nie umiesz czytać. Nie będzie się odnosił do faktow/argumentów. Typowy fanatyk, który ma czelność posądzać innych o fanatyzm.
  • Odpowiedz
aha, czyli Słabek ma w programie likwidację 800+? Prawda geniuszu?

@walciak: To, że nie ma w programie likwidacji czegoś to nie znaczy, że to popiera, geniuszu.
  • Odpowiedz
@SzumlewiczLover: Wyraźnie powiedział "Oczywiście, że wolałbym, żeby emerytur było 12". Nawet jeśli nie ma postulatu likwidacji jakiegoś socjału to jest jedynym kandydatem, który jako prezydent wetowałby wprowadzenie nowego, a ten wprowadzał zarówno PIS (przy poparciu KO i lewicy) jak i wprowadza obecna koalicja (przy poparciu PISu).
  • Odpowiedz
@stdmat to po co chce być prezydentem skoro nie będzie walczył z rzeczami których nie popiera? xD przecież to jeszcze gorzej, pokazuje jego słabość i brak zasad. No ale mariusze geniusze sie nabierają na autystyka
  • Odpowiedz
@walciak: Twój problem, podobnie jak i zdecydowanej większości Polaków, polega na tym, że wy w ogóle nie pojmujecie roli i prerogatyw prezydenta w Polsce. Stąd też bezsens tych wszystkich debat i pytań zadawanych przez dziennikarzy.
  • Odpowiedz
@stdmat prezydent ma też inicjatywę ustawodawczą, czy Memcen zainicjuje ustawę o likwidację 800+ albo jakiegokolwiek innego socjalu? Nie wiem ale się domyślam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
prezydent ma też inicjatywę ustawodawczą

@walciak: taką samą jaką ma grupa 15 posłów. Powiedz mi dlaczego zatem PO nie wyszła z inicjatywami ustawodawczymi w celu realizacji któregokolwiek z tych 100 konkretów jeszcze za poprzedniej kadencji parlamentu? Odpowiedź jest oczywista i taka sama na pytanie dlaczego Mentzen nie inicjowałby pewnie likwidacji któregoś z programów socjalnych. Zresztą powiedz mi, który z kandydatów zainicjowałby ustawę o likwidację jakiegokolwiek socjału? Żaden. Który zaś z
  • Odpowiedz