Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak odnalezc szczescie? Zyje zyciem, ktorym kiedys chcialem zyc. Stabilna, malo stresowa praca, zarobki w okolicach średniej krajowej wiec da sie przezyc. Mam dziewczyne, mieszkamy razem. Wszystkie te rzeczy 5 lat temu wydawaly mi sie abstrakcja i czyms do czego dazylem. Cale zycie bylem nieszczęśliwy, myslalem ze w takim zwyczajnym zyciu odnajdę szczescie. I nic. Po pewnym czasie jestem tak samo nieszczęśliwy jak bylem. Tesknie za mlodzienczym, piwniczanym zyciem jakie mialem, mimo ze wtedy go nienawidzilem. Ja nigdy nie bede szczęśliwy, jak odnalezc siebie?
#zalesie #kiciochpyta #depresja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jakbym czytał swój wpis xD
ja wróciłem do piwniczego życia, dziewczyny już nie mam, zarabiam połowę tego co zarabiałem, bo pracuje po 3h dziennie, nadal mam dość na wszystkie wydatki, mieszkanie już kupiłem dawno, drogi samochód też. Czas poświęcam na to co lubiłem za młodu, naukę, siłownie i strzelanie z łuku i granie w gierki.
Nigdy nie żyło mi się lepiej, ale czasami wieczorem puste łóżko przygnębia.
Żadnej rady
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie wiem czy nie wchodzi tu natura człowieka - zawsze będzie za mało. Wg mnie trzeba znaleźć jakiś cel, coś, do czego będzie się dążyć. Dla jednych jest to religia, dla innych mamona, itd. To, co mi się najbardziej sprawdza, to nie jakieś wielkie cele, tylko małe rzeczy, które są w zasięgu ręki, ale na które trzeba zapracować.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie odnajdziesz, będziesz z tym żył do końca życia bo to taki a nie inny typ charakteru i człowieka. Zdobędziesz cel, który po pięciu minutach jego posiadania przestanie mieć znaczenie. Znajdziesz nowy i krąg się zamknie. Ekscytacji i urozmaicenia dodaje tylko czas, kiedy będzisz dążył i planował osiągnięcie jw.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Jesteś nieszczęśliwy, bo żyjesz dziwną definicją szczęścia i oczekujesz, że zewnętrzne rzeczy zrobią porządek w Twojej głowie. Nie zrobią. Nigdy nie zrobią.

Myślałeś, że jak zbierzesz odpowiednie klocki - praca, związek, mieszkanie razem - to nagle wszystko samo się poukłada. Ale to tak nie działa. Wydawało Ci się, że jak ogarniesz "normalność", to nagle wszystko się ułoży. Ale nie ułożyło się, bo Ty dalej jesteś sobą - z tym samym
  • Odpowiedz