Wpis z mikrobloga

@Paszczakova:, @walokid: ja się przejechałem na Lenovo - do dwuletniego laptopa nie idzie kupić baterii od producenta. Zostają tylko chińskie zamienniki, które jakość mają różną - ten który mam teraz trzyma ze 3-4h a bynajmniej nie używam laptopa do grania. Serwisu w Polsce też nie ma. Może ktoś ma inne doświadczenia ale po tym co przeszedłem, to mój ostatni ich laptop.
  • Odpowiedz
nie rozumiem idei tych laptopow gamingowych. Tak czy siak trzeba je trzymac caly czas na kablu.

@kinkykylie: Wygoda. Z laptopem mogę sobie siedzieć na krześle przy biurku i grać, położyć się na łóżku i grać albo zabrać do salonu, usiąść w wygodnym fotelu i grać, oglądając TV. Z wiekiem się docenia taką możliwość. Zwłaszcza kiedy musiałeś siedzieć w robocie 8h przy biurku, wracasz się zrelaksować przy gierce i co, znów
  • Odpowiedz
  • 11
@kinkykylie

@Paszczakova: nie rozumiem idei tych laptopow gamingowych. Tak czy siak trzeba je trzymac caly czas na kablu.

Ja np. nie rozumiem ludzi, którzy przychodzą i narzekają od razu. To jest ogromna różnica między internetem u nas a gdzie indziej. Widać to po wielu tematach np. chwalenia się biurkiem, setupem czy innym syfem.

OP wysłał żeby sobie wysłać i się “pochwalić”, a nie dostawać opinie w takim stylu xD
  • Odpowiedz
@Paszczakova no powiem ci że trochę g---o procesor kupiłeś bez igpu

Chyba wolę swojego ponizszego legiona za 4500.
Fakt grafikę masz lepsza ale na 4060 można grać teraz we wszystko w natywnej (a mam 2k a nie fhd) a za kilka lat te laptopy i tak pewnie zdechną, więc przewagą mało przydatna
  • Odpowiedz
skrzynkę też masz na kablu + musisz dokupić monitor i klawiaturę, a pracę mam taką, że często mnie nie ma w domu, to z łatwością go zabiorę

@Paszczakova: ja dlatego mam lekkiego laptopa w podróż plus PC w domu i lecę zdalnie na remote play. 2w1.

Wygoda. Z laptopem mogę sobie siedzieć na krześle przy biurku i grać, położyć się na łóżku i grać albo zabrać do salonu, usiąść w
  • Odpowiedz
nie rozumiem idei tych laptopow gamingowych

@kinkykylie: Bo jesteś ograniczony umysłowo. Ludzie podróżują, przemieszczają sie, pracują zdalnie. Chcą to często łączyć z przyjemnością i graniem. Wowczas taki laptop to fajnie rozwiązanie.
  • Odpowiedz
@kinkykylie ludzie nie siedzą cały czas na dupie w domu a laptopy gamingowe mają lepszy stosunek wydajności do ceny od „mobilnych workstation”. Porównaj sobie ceny dopasionego HP ZBooka/Thinkpada P a dopasionego ROGa czy MSI i ich konfigurację :)

I nie, nie będę zabierać do samolotu czy samochodu stacji roboczej, która waży 40 kg albo wynajmować sprzęt za granicą jak mogę kupić sobie laptopa na którym mam tyle zapasu mocy, że wystarczy
  • Odpowiedz
@hpiotrekh: ta jasne xD
Jak zadbasz o dobre dodatkowe chłodzenie i tak nie do końca. Spadek wydajności zawsze po czasie wystąpi- szczególnie w bardziej wymagających grach nawet na średniowysokich ustawieniach graficznych.
Bajki to sobie możecie darować. Ja nie mówię, że laptop gamingowy jest zły bo to wygoda i możliwości, ale do pc z takimi samymi podzespołami to nie ma podjazdu. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Nowystaryziel sugerujesz że laptop z każdą minutą nagrzewa się coraz bardziej mimo chlodzenia? XD
Jak nie zapomnę to wrzucę jakis wykresik z temperatur podczas grania, gdzie nie wybija się powyżej 65stopni, wiec dużo poniżej jakiejś krytycznej granicy.

A że laptop jest mniej wydajny od bliźniaka pc? Naprawdę? XD
  • Odpowiedz
@Paszczakova: Nie lepiej znaleźć żonę, zrobić bombla i tam spożytkować te pieniądze? Mi wystarczy laptop za 1k, żona i dziecko. Nic więcej nie trzeba. A teraz się troche poprzewracało. Laptopy za 5k xDDDDDDDDD
  • Odpowiedz