Wpis z mikrobloga

Dziękuję @JanNaj358 za nominację do #wspieramprzegrywchallange #przegryw

Jestem przegrywem od urodzenia. Nigdy nie byłem przez nikogo lubiany, a tym bardziej kochany, bo mocno odbiegam od normy wyglądem i charakterem.
Podejrzewam u siebie różne zaburzenia psychiczne, jednak nie potrafię o nich mówić, raczej nauczyłem się je ukrywać, więc nie udało się nic zdiagnozować. Przez negatywne doświadczenia problemy ciągle się pogłębiają. Ogólnie nie radzę sobie z tym co się dzieje w mojej głowie, z nadmiarem różnych emocji.
Ponieważ nie umiem tego zmienić, a bardzo przejmuję się licznymi niepowodzeniami które obniżają moją samoocenę do zera, coraz bardziej unikam kontaktu z ludźmi. Izoluję się również dlatego, że nie chcę nikomu sprawiać przykrości albo denerwować tym jaki jestem.
Niestety nie jestem aspołeczny, więc bardzo mi źle w samotności. Przez to nie mam żadnych chęci do życia, rozwoju zawodowego i dbania o zdrowie. Obecnie neetuję.
Nie mam żadnej nadziei na lepszą przyszłość, bo nie umiem niczego zmienić, już się z tym pogodziłem i nie oczekuję pomocy. Marzę jedynie żeby nie czuć bólu psychicznego, spowodowanego tym jak wygląda moje życie.

Nominuję @Outism0 @KhalTanio @t4f9oy55
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lento_morte Nie ma co poświęcać mojemu życiorysowi całego wpisu. Mam smutna i miałką przeszłość, brak perspektyw, problemy ciągnące się latami z którymi nie mogę nic zrobić a wciąż wracają. Dużą szanse na choroby które przez genetykę mnie czekają, samotność. To kilka co mi przychodzą na myśl szczegółów nie chcę podawać bo jestem nieco paranoiczny jeśli chodzi o podawanie informacji w internecie.
  • Odpowiedz
@Lento_morte Ehh trzymaj się bracie. Proszę spróbuj przestać patrzeć na to żeby nie sprawić komuś przykrości swoim jestestwem. Wiem że to ciężko, ale masz pełne prawo istnieć i nie masz obowiązku patrzeć na dobro innych ludzi. Trzym się
  • Odpowiedz
@Lento_morte: To nie ty ani twoje życie jest problemem. Byłem sportowcem i byłem grubasem z hemoroidami. Byłem bezdomnym a kiedy indziej prowadziłem podyplomówke za miliony monet (nomen omen wymyślając projekty unijne dla NEETów) . Byłem oskim w związku z modelką alternatywką i byłem singlem dekadę. I zawsze, w każdym momencie czułem ten sam stan. Tak po prostu jest. Mój czy twój mózg jest źle zbudowany od urodzenia. Taki twój krzyż.
  • Odpowiedz