Wpis z mikrobloga

Już w poniedziałek sztab Rafała Trzaskowskiego zorientuje się, że Karol Nawrocki może jednak wygrać w II turze, bo ma turbo zmobilizowany elektora, który - jak się okazuje - zagłosuje nawet na złodzieja XD

Rozpocznie się więc paniczne apelowanie "do młodych", aby ruszyli do urn. Z badań wyjdzie, że "młodzi" jakoś no tak nieruchliwi.

I w tym miejscu pragnę uprzejmie przypomnieć, że bite 1,5 roku tą decydującą grupę, te przesądzające kilka % intensywnie straszono dopłatami do kredytów i totalną rozwałką rynku nieruchomości. A Trzaskowski przez całą kampanię nie potrafił się tu zdefiniować.

#debata #polityka #wybory #nieruchomosci
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mickpl: sorry ale jak taki czopek wygra wybory i będzie nas reprezentować przez 5 czy nawet 10 lat to ja p------ę, ten kraj upadł.

Rozumiałem głosowanie w 2015 na Dudę. Polityk o w miarę czystej karcie, młody, względnie charyzmatyczny, o niebo lepszy niż koszmarny Komorowski.

Ale żeby na takiego dziada glos oddać? RT jest jaki jest ale to jest jedyny realny wybór, który nie jest totalną patologią.
  • Odpowiedz
Nie znam NIKOGO kto mówi że głosuje na trzaskowskiego bo to świetny kandydat. Głosują bo no nie ma na nikogo innego a pisu nie chcą.

@murdoc: nie jestem w stanie tego pojąć w kontekście I tury. Chyba, że ktoś jest zbyt leniwy, żeby w ogóle dowiedzieć się jacy są kandydaci
  • Odpowiedz
@szybki_zuk bez przesady, w końcu mówimy o gościu który od 7 lat rządzi największym miastem w Polsce i najwyraźniej idzie mu to... no w miarę ok, skoro wygrał tam drugą kadencję w I turze.
Większość kandydatów ma coś za uszami lub jest kupowaniem kota w worku. Ja np. patrzę na Zandberga przychylniej niż kiedyś, natomiast jako osoba potencjalnie zarabiająca w przyszłości duże pieniądze - pamiętam ich niegdysiejsze pomysły podatkowe zakrawające na
  • Odpowiedz
@murdoc w twojej bańce w mojej bańce dużo osób głosuje na Rafała bo uważają że to normalny gość dobry reprezentant z tych co jest możliwość wyboru.
  • Odpowiedz
@mickpl: pamiętaj że różowy rafałek nie jest żadnym przeciwnikiem, jak oglądałeś debaty to o tym doskonale wiesz, w tej chwili wchodzi do gry Miller po flaszce czy Kwachu i wygrywa z palcem w dupie z nimi dwoma w pierwszej turze. Takie czasy majorze.
  • Odpowiedz
@mickpl: wiceprzewodniczący PO chyba w 100 konkretach odniósł się do dopłat, a jeśli nie przeszkadza Ci zmiana zdania co 1,5 roku to co by zmieniła dodatkowa deklaracja? Przebijesz dużego dewelopera wartością swojego głosu?
  • Odpowiedz
bzdura. Za mało czasu minęło by "młodzi" nie pamiętali pisu. Może i bym się z Tobą zgodził w 2027 roku, ale nie w tych wyborach.

@fornson23: przy rekordowej frekwencji PiS i tak miał 35 proc xd
  • Odpowiedz
@mickpl: może sobie znowu 'przypomna' że miały być związki partnerskie, liberalizacja aborcji, polityka mieszkaniowa, konkursy w spółkach skarbu państwa, apolityczna TVP i co oni tam jeszcze obiecywali.

Pytanie tylko czy to łyknie po tym jak widać że rządzą i nic się nie zmienia a hajsik od kogo mają to widać.

Póki co znowu próbują wmówić że będą jak konfederacja i nasze problemy to tzw. 'wolny rynek' rozwiąże - czyli decyzje
  • Odpowiedz