Aktywne Wpisy
Dostałem podwyżkę #pracbaza na początku roku i właśnie zdałem sobie sprawę że wejdę w II próg podatkowy, będzie delikatnie powyżej 120k zł w 2025 roku. Na cholerę w takim razie było mi zarabiać więcej skoro teraz będę mieć do wywalenia 32% podatku co daje ponad 40k zł... Mam na to oszczędności, poradzę sobie, ale jestem w opór wkurzony.
Jest jakaś opcja żeby wykazać mniejszą kwotę na zeznaniu pit? Życie w
Jest jakaś opcja żeby wykazać mniejszą kwotę na zeznaniu pit? Życie w
źródło: temp_file724616512454029400
Pobierz
Lardor +1
Którą skrzynie biegów wolicie?
źródło: temp_file6858820463095919402
Pobierzktórą wolicie
- manualną 20.4% (240)
- automatyczną 79.6% (936)

#wiara #biblia #jezuschrystus #bog #bogojciec #chrzescijanstwo
"Teraz właśnie moja Matka, Duch Święty, zabrała mnie jedną z moich włosów i zaniosła na górę Tabor"
Ciekawe, prawda?
Komentarz usunięty przez autora
I Jana 5:7-8 UBG
[7] Trzej bowiem świadczą w niebie: Ojciec, Słowo i Duch Święty, a ci trzej jedno są. [8] A trzej świadczą na ziemi: Duch, woda i krew, a ci trzej są zgodni.
Rodzaju 18:1-2 UBG
[1] Potem PAN ukazał mu się na równinie Mamre, a on siedział u wejścia do swego namiotu w najgorętszej porze dnia. [2] I podniósł swe oczy, i zobaczył, że naprzeciwko niego stanęli trzej mężczyźni.
O tym pisałem w innym wpisie:
@n_____S: Potwierdź mi, proszę na podstawie jakiego źródła tak uważasz, bo to bardzo, bardzo gruby zarzut dla treści Słowa
Ewangelia według św. Mateusza 3:16-17 BW1975
[16] A gdy Jezus został ochrzczony, wnet wystąpił z wody, i oto otworzyły się niebiosa, i ujrzał Ducha Bożego, który zstąpił w postaci gołębicy i spoczął na nim. [17] I oto rozległ się głos z nieba: Ten jest Syn mój umiłowany, którego sobie upodobałem.
Próbuje zrozumieć za kogo masz Ducha Świętego,
Ten fragment, zwany Comma Johanneum, jest powszechnie uznany za dodany do tekstu w późniejszych wiekach. I nie jest to
Ewangelia według św. Mateusza 3:16-17 BW1975
[16] A gdy Jezus został ochrzczony, wnet wystąpił z wody, i oto otworzyły się niebiosa, i ujrzał Ducha Bożego, który zstąpił w postaci gołębicy i spoczął na nim. [17] I oto rozległ się głos z nieba: Ten jest Syn mój umiłowany, którego sobie upodobałem.
Co uważasz o momencie chrztu Jezusa,
Tak, ale teksty dodane później (jak Comma Johanneum) muszą być badane w świetle pozostałego Pisma i świadectw historycznych.
"Gdybym mówił językami ludzi i aniołów,
a miłości bym nie miał..."
Bóg jest Jeden. Ojciec i Syn.
Mówienie o stworzeniu Syna, tylko mu
Jana 14:16-17 UBG
[16] A ja będę prosił Ojca i da wam innego Pocieszyciela, aby z wami był na wieki; [17] Ducha prawdy, którego świat nie może przyjąć, bo go nie widzi ani go nie zna. Wy jednak go znacie, gdyż z wami przebywa i w was będzie.
Jana 14:26 UBG
[26] Lecz Pocieszyciel, Duch Święty, którego Ojciec pośle w moim imieniu, on nauczy was wszystkiego i przypomni wam wszystko, co
źródło: 1000008894
Pobierz