Aktywne Wpisy

wfyokyga +35
Dzień dobry

źródło: temp_file1738553455121218557
Pobierz
CoDwa 0
Czy wypijanie codziennie 4-5 piwek pod wieczór to alkoholizm? Tzn nie do końca codziennie bo czasem robię sobie przerwy kilka dni, tydzień, 2 tygodnie. Nigdy nie piję rano ani przed 18
#alkoholizm #pytanie #pytaniedoeksperta
#alkoholizm #pytanie #pytaniedoeksperta
#silownia #mikrokoksy
ceny do 200zł w dużym mieście to już coraz częściej norma, bardziej prestiżowe studia treningowe nawet 200+ za pojedyncze treningi. Mediana w Krk to będzie strzelam - 150 zł za "zwykły" trening personalny.
Za usługi w niszy/specjalizacji typu s&c 200-350/h. U znanych cenionych specjalistów wiem, że ceny za godzinę dochodzą nawet do 800 -1000zł/h co jest dla mnie absurdem, ale ludzie za to płacą ( ͡° ͜ʖ
Zawsze mi się wydawało że jest duża konkurencja i przesyt na rynku, bo próg wejścia w trening personalny (wiadomo że nie na jakimś super poziomie i raczej kierowany do początkujących) jest niski.
aktualnie, przynajmniej w Krakowie sytuacja wygląda tak, że największe siłownie podniosły/wprowadziły ryczałtowy system rozliczeń z trenerami zewnętrznymi. Zwykle jakoś 1 - 2,5k ryczałtem za miesiąc, płatne z góry. Dlatego ceny poszły w górę z tych 100-120 zł do 150 i wyżej. Są też studia treningowe które windują ceny przy wysokiej marży - z tych 150-200 zł młody trener często dostaje 50-70zł.
Na pewno da się znaleźć kogoś, nawet dobrego
@TS_X9: Trenerzy jedynie czym ryzykują to niepochlebną opinią, nikt nikomu nie wypłaci odszkodowania jak połamiesz plecy podczas ćwiczeń albo dostaniesz zawału od protokołu "suplementacyjnego". Oczywiście możesz być najlepszym trenerem na świecie a i tak twojemu klientowi może się coś stać.
Jedyna odpowiedzialność jaka ponoszą trenerzy za błędne rozpiski b---y to ta moralna. Nie twierdzę, że ona nie ma znaczenia, bo pewnie trudno żyć ze świadomością, że rozpiska która się dało zamiotła kogoś z planszy. Wszyscy jestesmy ludzmi i
Czytaj więcej w Systemie Informacji Prawnej LEX:
https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/zawody-lekarza-i-lekarza-dentysty-16798282/art-58
Rozpiska z b---a to nie jest recepta ani swiadczenie zdrowotne typie, raczej swiadczenie antyzdrowotne, bo apriorycznie możemy zakładać że ma ona negatywny wpływ na Twoje zdrowie.
Już pomijam to, że swoją wypowiedź świadomie zawęziłem wyłącznie do kwestii odpowiedzialności cywilnej (zob. ostatnie zdanie) a Ty mi wyjeżdżasz z przepisami karnymi.
Nie jest to prawda, tylko lekarz ma prawo udzielać świadczeń zdrowotnych - a analiza badań i przepisywanie leków (sterydy) za opłatą, to nic innego jak udzielanie świadczeń zdrowotnych.
Jeśli sąd udowodni, że trener udzielał świadczeń zdrowotnych za opłatą, to tamten odpowiada karnie - w grę wchodzi nawet kara pozbawienia wolności. A Naczelna Izba Lekarska baaaardzo nie lubi gdy ktoś
Szczerze mówiąc nie za bardzo mam teraz czas żeby teraz wchodzić w lexa żeby czytać definicje swiadczenia medycznego w komentarzach.
Obiecuje, że odpiszę o ile nie zapomnę.
Szczerze mówiąc nie za bardzo mam teraz czas żeby teraz wchodzić w lexa żeby czytać definicje swiadczenia medycznego w komentarzach.
Obiecuje, że odpiszę o ile nie zapomnę.
@In_thrust_we_trust a
Nie do końca rozumiesz. Analiza badań i na ich podstawie przepisywanie leków na recpetę za opłatą to nic innego jak świadczenie lekarskie. Kryterium "poprawy zdrowia" wymyśliłeś i dopisałeś sobie już Ty.
Gdyby sterydy nie byłyby zarejestrowanymi lekami - to nie byłoby żadnego problemu. Pewnie zostałaby wtedy opcja cywilnego sporu sądowego. Ale jako że są lekami, to sprawa karna