Wpis z mikrobloga

@ChadLite_Looksmaxing nie każda może brać tabsy albo dają one więcej minusów niż plusów, nie każda może mieć spiralę miedzianą bo ta może uczulać a jeśli kobieta nie była nigdy w ciąży to spiralę potrafią wypadać lub źle się zagnieżdżać i powodować zakażenia zagrażające życiu i zdrowiu (śmierć z powodu zakażenia, krwawienia wewnętrznego albo konieczność usunięcia całej macicy z powodu problemów z wyjęciem spirali inaczej niż chirurgicznie). Ja się nie dziwię kobietom
  • Odpowiedz
Zrób sobie wazektomie i nie bedzie stresu o niechcianą ciążę. Czemu kobieta ma sobie rozwalać hormonalnie organizm, jak możesz bez większych konsekwencji zdrowotnych rozwiązać problem
  • Odpowiedz
@Kitku_Karola @karokrakow OP oczywiście debil ale wazektomia jest jedynie dobrą opcją jak
- nie chcesz mieć już dzieci
- masz mnóstwo zamrożonych próbek i nikomu w związku nie przeszkadzanie zapłodnienie "z próbówki"
- masz 20 000+ PLN na rekonstrukcje która ma jakieś 15% szans niepowodzenia

Zawsze może być jeszcze tak że z jakiegoś powodu zakończysz związek z partnerką a następna nie będzie sobie życzyć (np. ze względów religijnych) inseminacji i
  • Odpowiedz
@Pan_Szeryf: jeśli kobieta nie chce stosować innych metod antykoncepcji ze względu na swoje zdrowie to zostaje guma albo wazektomia. Generalnie do pewnego momentu wazektomia jest odwracalna. A jak ktoś chce sie bawić w kalendarzyk to życzę mu "szczęść Boże" jak dojdzie do jakiegoś nieregularnego cyklu.

Pewnie to beit, ale antykoncep ja hormonalna to nie są cukierki tylko leki, które mają realny wpływ na zdrowie i są.opoczucie. Równie dobrze można powiedzieć
  • Odpowiedz
@Kitku_Karola Czyli tabsy i spirala ble, ale chlać wóde, jeść gunwo, smarować się chemią i ubierać się w plastik z chin jest git? Wasza hipokryzja i infantylność jest porażająca. Dodatkowo te porównanie z antykoncepcją hormonalną a inwazyjną jest kolejnym potwierdzeniem ignorancji. Dlaczego Wy sobie nie wytnijcie macic skoro i tak dzieci nie rodzicie, a nie że my mamy sobie coś podwiązywać.
  • Odpowiedz
@Enso_ pewnie gdyby sterylizacja była legalna jak wazektomia to kobiety by to robiły zamiast tabsow czy spirali, a tak to trzeba to robić poza granicami kraju i większości kobiet na to nie stać i nie wiadomo czy jakiś lekarz by nie zgłosił że się zrobiło coś nielegalnego jakby odkrył że była sterylizacja.
  • Odpowiedz
@Enso_: A jeśli nigdy nie piłam wódki, odżywiam się w miarę zdrowo (nie jem np. fast foodów), nie smaruję się żadną chemią ani nie ubieram w plastik z Chin (chyba, bo nie wiem, gdzie zostały wyprodukowane moje ubrania, ale kupiłam je w polskich sklepach albo na Vinted), to mogę krytykować tabletki anty? Co do "wycinania macic", to jak już napisała mirabelka wyżej, wiele kobiet chętnie podwiązałoby sobie jajowody, ale w
  • Odpowiedz
@Krzysztof53647: nie wiem czy wiesz, ale w Polsce taki zabieg jest nielegalny poza przypadkami gdzie ze względów zdrowotnych ciąża może zagrażać życiu i w przypadku kobiet które urodziły i w przypadku dużego ryzyka chorób genetycznych. Pewnie nie jedna dziewczyna pewna ze nie chce mieć dzieci by z tego skorzystała. I tak wychodzi taniej niż utrzymanie dziecka do pelnoletnosci ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Enso_: i ubierać się w plastik z chin

Nie ma ciuchów z plastiku, najgorsze co możesz trafić to poliester który nie jest szkodliwy. A tak to kobiety chodzą w jedwabiu czy bawełnie także twój tok myślenia jest co najmniej dziwny.

Czyli tabsy i spirala
  • Odpowiedz
trzymając się kalendarza aby nie walic w dni płodne, bez spustu w środku, bez drugiego razu po spuście. Kobiety nie są wiatropylne i nie jest tak łatwo zaciążyć bez gumy.

@ChadLite_Looksmaxing: To jest bardzo dobry sposób... na walkę z kryzysem demograficznym ;)
  • Odpowiedz