Wpis z mikrobloga

@Agresywna_Szyba: Samozaoranie p0lki na socialach odc. 213123298. To jest wprost niebywałe, na jakim dnie intelektualno-moralnym znajdują się nasze rodaczki, o czym notabene często rozmawiam z moją partnerką Francuzką ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Agresywna_Szyba: kupując kapelusz w sklepie dla kowbojów w texasie sprzedawca zapytał mnie skąd jestem, po odpowiedzeniu że jestem z Polski usłyszałem że jego dziewczyna też jest z Polski ( ͡ ͜ʖ ͡)
Ten mem to 1000% prawda
  • Odpowiedz
@Agresywna_Szyba: Kilka dni temu byłem na małym urlopie w Turcji i w trzech knajpach trzech obcych mi ludzi barmanów/kelnerów w zasadzie od razu pochwaliło mi się że miało dziewczynę z Polski gdy mówiłem skąd pochodzę. Wcześniej myślałem że to
Tylko tu na Wykopie się z tego śmiejemy jak z miejskiej legendy. Niestety witaminki to nasz towar eksportowy
  • Odpowiedz
@Agresywna_Szyba: To ciekawa obserwacja. Młoda kobieta, jeśli ma urodę, wystarczy że coś tam duka w jakimś języku (albo i nie), rozchyli nogi i gotowe. Dokładnie ten sam mechanizm działa z Polakami np. na Filipinach. Od kobiety praktycznie nie wymaga się niczego ponad to żeby miała dwie ręce, dwie nogi i była szczupła, a i to nie zawsze. Warto jednak dodać, że to nie dotyczy wszystkich grup społecznych. Zauważam po sobie
  • Odpowiedz
@miesozerca1 @Tiefschwarz też się często z tym spotykam na wakacjach ale jeśli mówią o tym barmani czy kelnerzy to nie warto przywiązywać uwagi, bo to ich klasyczna zagrywka. Mówią tak żeby nawiązać kontakt i postawić się jako swój chłop, coś tam dodać że Polska super i w ogóle i w ten sposób wyciągają więcej hajsu z napiwków.
  • Odpowiedz
@gorobei: Sorry nie zauważyłem xD

@Tiefschwarz Akurat z Turcją jest tak jak pisze @wiktorek_pl czyli Turek słysząc język polski zawsze powie coś w stylu: "Mam żonę Polkę" albo "dziewczynę z Polski" i najczęściej to jest jakaś Kasia, Dorota albo Agnieszka xD Zawsze te same imiona. To oczywiście kłamstwa i w 99% zmyślone na poczekaniu. Nie wiem kto Turkom tak powiedział że to niby wzbudzi zaufanie. Ja jako turysta
  • Odpowiedz