Wpis z mikrobloga

Ten cały NFZ jest kur** do zaorania i spalenia. Umówiłem teleporadę w luxmed z internistą aby wystawił mi skierowanie do odpowiednich lekarzy ze względu na to, że mam ostatnio mocno podniesione ciśnienie. Dostałem skierowanie na lipidogram, usg, ekg serca oraz konsultację kardiologinczną.
Dzwonię aby się umówić do przychodni jako, że nie mam tych badań w ubezpieczeniu to chciałem to zrobić na nfz.
Zadzwoniłem do placówki, w której takie badania robią, a tam słyszę, że oni nie mają podpisanej umowy z lux medem i skierowanie na te badania musiałby wystawić ich kardiolog, do którego najbliższa wizyta jest na przyszły rok.
Znowu wychodzi na to, że będę musiał bulić za wszystko z własnej kieszenie mimo, że płacę podatki na coś z czego nawet nie mogę skorzystać xDDDD

#zalesie #nfz #panstwozdykty
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nocne_zwidy: sprobuj do rodzinnego na nfz - powinien Ci wystawic skierowanie
LUXMED zwraca tez hajs jak robisz abdania w innych placowkach nie-LUXMED, wiec zobacz czy w tym przypadku Ci sie to kalkuluje i czy wpisuje sie w ich polityke, nie wiem czy "brak terminu na cito" jest powodem no ale warto sprobowac.
  • Odpowiedz
  • 1
@Ruotian Już sobie rozszerzyłem pakiet na wyższy w Luxmed i umówiłem wszystkie wizyty.
Chyba najbardziej optymalne rozwiązanie dla mnie.
Wejdzie mi on życie od czerwca także jest git.
Już prawdopodobieństwo, że zdechnę zanim dostanę się do lekarza właśnie się zmniejszyło ;)
  • Odpowiedz
@nocne_zwidy: Naprawdę? Robisz sobie skróty przez prywatnego, taniego dostawcę usług, ale chcesz iść robić badania specjalistyczne na NFZ i dziwisz się że nie uznają skrótów? Luxmed daje ci co najtańsze czyli konsultacje, za całą resztę trzeba płacić droższe pakiety. A jak coś jest poważnego do zrobienia i tak wszyscy wracacie do NFZ. A konsultacja kardiologiczna do leczenia nadciśnienia jest dokładnie przyczyną dlaczego czeka się rok do kardiologa.
  • Odpowiedz