Aktywne Wpisy

zyxinx +140
#dom #nieruchomosci #prawo #deweloper
Mirki i Mirabelki, potrzebuję waszej porady.
Kupiłem dom na osiedlu domków szeregowych. Osiedle składa się z dwóch szeregówek, w każdej po 12 domów. Każdy dom ma wydzieloną geodezyjnie działkę, czyli na osiedlu są 24 osobne domy. Służebność dotyczy tylko drogi dojazdowej na osiedlu (pas dwóch metrów).
Zgodnie z miejscowym planem zagospodarowania każdy segment posiada wydzielone własne miejsce na odpady (oznaczenie „c” na
Mirki i Mirabelki, potrzebuję waszej porady.
Kupiłem dom na osiedlu domków szeregowych. Osiedle składa się z dwóch szeregówek, w każdej po 12 domów. Każdy dom ma wydzieloną geodezyjnie działkę, czyli na osiedlu są 24 osobne domy. Służebność dotyczy tylko drogi dojazdowej na osiedlu (pas dwóch metrów).
Zgodnie z miejscowym planem zagospodarowania każdy segment posiada wydzielone własne miejsce na odpady (oznaczenie „c” na

źródło: wiata
Pobierz
fejka +69
Wspieraj lokalnych rolników mówicie?
Kupiłem właśnie truskawki bezpośrednio od rolnika, pytam ile kg w koszyku mniej więcej? Łoo Panie, ponad 2kg na spokojnie. Biorę. Przychodzę do domu, ważę. 1,4kg. Zapłacona oczywiście stała kwota "za koszyk". No dobra trudno, może taki koszyk trafiłem.
Druga rzecz, na wierzchu piękne, czerwone, duże truskawki a pod spodem po przesypaniu w domu co druga spleśniała xD
Dlaczego
Kupiłem właśnie truskawki bezpośrednio od rolnika, pytam ile kg w koszyku mniej więcej? Łoo Panie, ponad 2kg na spokojnie. Biorę. Przychodzę do domu, ważę. 1,4kg. Zapłacona oczywiście stała kwota "za koszyk". No dobra trudno, może taki koszyk trafiłem.
Druga rzecz, na wierzchu piękne, czerwone, duże truskawki a pod spodem po przesypaniu w domu co druga spleśniała xD
Dlaczego
Dzwonię aby się umówić do przychodni jako, że nie mam tych badań w ubezpieczeniu to chciałem to zrobić na nfz.
Zadzwoniłem do placówki, w której takie badania robią, a tam słyszę, że oni nie mają podpisanej umowy z lux medem i skierowanie na te badania musiałby wystawić ich kardiolog, do którego najbliższa wizyta jest na przyszły rok.
Znowu wychodzi na to, że będę musiał bulić za wszystko z własnej kieszenie mimo, że płacę podatki na coś z czego nawet nie mogę skorzystać xDDDD
#zalesie #nfz #panstwozdykty
Wtedy na pewno mi się to zwróci.
LUXMED zwraca tez hajs jak robisz abdania w innych placowkach nie-LUXMED, wiec zobacz czy w tym przypadku Ci sie to kalkuluje i czy wpisuje sie w ich polityke, nie wiem czy "brak terminu na cito" jest powodem no ale warto sprobowac.
Chyba najbardziej optymalne rozwiązanie dla mnie.
Wejdzie mi on życie od czerwca także jest git.
Już prawdopodobieństwo, że zdechnę zanim dostanę się do lekarza właśnie się zmniejszyło ;)