Wpis z mikrobloga

Co można robić wymagającego uprawnień/ studiów gdzie zarobki są fajne a konkurencja dość niska, jak przechodzą w #korposwiat tych kołchozach po 6 etapów chcąc zmienić pracę to ch..j mnie strzela, medycyna odpada bo się nie nadaje, jestem stosunkowo młody jeszcze, 6 lat do 30, albo może jakaś fizjoterapia? Coś co można bez problemu też na swoim robić
#pracbaza #praca #rozowepaski #niebieskiepaski #pracait
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GiorgioDiStefanAntonio: Zapraszam do projektowania rur. (piping design) Trzeba jakiekolwiek studia techniczne, jak związane z energetyką lub okrętownictwem to lepiej, znajomość autocada i po 3 latach można śpiewać 15 k do rąsi, kulturalnie, w biurze lub zdalnie, bez ciśnienia, owocowe czwartki. Pozornie trudnie, praktycznie małpe byś tego nauczył. Ssanie na rynku jest cały czas, co tydzień jakiś rekruter mnie atakuje. Rury są wszędzie i będą jeszcze długo, AI nas nie wygryzie
  • Odpowiedz
jeżeli w wieku 24. lat pytasz o takie rzeczy i nie masz skończonych studiów to mam dla ciebie złe wiadomości ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@MajsterZeStoczni: dlaczego? Nie masz znajomych, którzy przebranżowili się np. w okolicach 30stki?
  • Odpowiedz
@To_ja_moze_pozamiatam: Może jestem głupi i nie rozumiem, ale jeżeli coś robić to zająć się tym po całości a nie pięć różnych rzeczy to tu, to tam. Ostatecznie dalej nie wiesz co chcesz robić. A jak wejdziesz w zawód i chcesz jakiejś zmiany to robisz coraz węższą specjalizację. Nie ma nudy i wypalenia. Poza tym nie można oczekiwać, że osiągnie się wszystko od razu. Trzeba sobie regularnie podnosić poprzeczkę trochę wyżej
MajsterZeStoczni - @Tojamoze_pozamiatam: Może jestem głupi i nie rozumiem, ale jeżeli...
  • Odpowiedz
@GiorgioDiStefanAntonio: Witamy w dorosłym życiu. Nie ma kolorowych polan i jednorożców. Im szybciej sie tego nauczysz tym lepiej dla ciebie. Pracuje 17 lat w zawodzie. Raz jest gorzej, raz lepiej - jak ze wszystkim w życiu. Sam miałem sporo wątpliwości na początku, ale uparłem się, że nie odpuszczam bo jestem dobry w tym co robie. Zmieniałem pracowadce kilkuktornie, byłem na jdg, wyjechałem z kraju, ale dalej w zawodzie. Szukanie czegoś
  • Odpowiedz
@MajsterZeStoczni Twoje podejście prowadzi do depresji i załamań nerwowych. Jest masa ludzi którzy np. Żałują wyboru studiów (jakiego dokonali mając 19 lat) ale w nich tkwią i brną w to dalej- z nielubianą pracą włącznie. Lepiej zmienić niż się męczyć i lepiej to zrobić będąc w połowie lat 20 niż 30.
Natomiast moim zdaniem te +- 30 lat to granicą gdzie trzeba być zaczepionym i rozwijać karierę tak jak mówisz bo
  • Odpowiedz
@To_ja_moze_pozamiatam

Twoje podejście prowadzi do depresji i załamań nerwowych.

Rozumiem, że wiesz to z autopsji. Łatwo skakać do konkluzji. Co do decyzji trzeba się nad nią poważnie zastanowić, nie robić tego pochopnie i przede wszystkim wiedzieć, że jest się samemu za nią odpowiedzialnym. Jeżeli ktoś nie widzi siebie w jakiejś roli i nic z tym nie robi to jest to wyłącznie jego problem.
  • Odpowiedz
@Trochutak: Przemysł stoczniowy, chemiczny, platformy wiertnicze, elektrownie atomowe, fabryki leków, produkcja żywności, energetyka, farmy wiatrowe, innymi słowy wszystko gdzie można znaleźć rury.
  • Odpowiedz