Aktywne Wpisy
XdekHckr +46
Nie polecam mbanku @mBank
Przy otwarciu konta zostałem po kilku transakcjach wezwany do placówki, powiedzieli na infolinii, że konto moge odblokować... No dobra poszedłem tam, potwierdzili moją tożsamość, wypełniłem druczek o tym, że znam odpowiedzialność w zakresie inwestycji i ryzyko oraz o tym, że nikt mi nie kazał założyć konta. parę dni później znowu to samo, zablokowane całe konto (kartę musiałem odblokowywać osobno z jakiegoś powodu). Znowu wypełniłem ten sam druczek i
Przy otwarciu konta zostałem po kilku transakcjach wezwany do placówki, powiedzieli na infolinii, że konto moge odblokować... No dobra poszedłem tam, potwierdzili moją tożsamość, wypełniłem druczek o tym, że znam odpowiedzialność w zakresie inwestycji i ryzyko oraz o tym, że nikt mi nie kazał założyć konta. parę dni później znowu to samo, zablokowane całe konto (kartę musiałem odblokowywać osobno z jakiegoś powodu). Znowu wypełniłem ten sam druczek i

źródło: PXL_20250702_101443823~3
Pobierz
jmuhha +1
Mam takie miejsca w domu gdzie nie mam możliwości dzwonienia i WiFi. Z WiFi sobie poradziłem, bo kupiłem repeater z tplinka i jest w miarę, ale w sumie dziś też się dowiedziałem o wificalling - z tego co zdążyłem przeczytać jest to free jeśli jest się w Polsce, ale jak to wygląda w przypadku internetu satelitarnego plus ewentualnego VPN?
Wiem że to jest pytanie typu z d--y, ale kompletnie ominęła mnie ta technologia (nigdy nie była mi w mieście potrzebna).
#wifi #wificalling #starlink #iphone #tmobile
Wariant bez VPN i z VPN?
@neffwt: włącz i sprawdź, vpna bym nie ryzykował, mogą na stałe wyłączyć.
Teraz jestem za granicą, na starlinku, pod vpn i pokazuje mi na telefonie "Orange Wi-Fi", sugerując uaktywniony wi-fi calling
Ja go "na stałe" przytwierdzonego na dom który jest w środku... niczego (psy dupą by szczekały jakby jakieś były) XD
Z tym VPN chodzi czasami o różne promki które oczywiście u nas są niedostępne :) Stąd wzięło się to pytanie.
Czyli generalnie sam fakt że starlink działa trochę inaczej niż radio/światłowód dalej łączy się głownie z Polską i bez przypału śmigać?
W
Najważniejsze, aby Twój operator komórkowy obsługiwał funkcję Wi-Fi Calling i abyś miał ją włączoną w telefonie. Od razu uprzedzam, że jak Plus z iphonem to nie pomogę, bo próbowałem kumplowi włączyć i polegliśmy.