Wpis z mikrobloga

@KrolRyszardWspanialy DSG tylko w trybie sport jest używalna
oni chyba specjalnie to tak zestroili żeby wszystko co możliwe padło jak skrzynia mi trzymała benzynę na trochę ponad 1k obrotów pod górę aż cała buda się trzęsła
  • Odpowiedz
@KrolRyszardWspanialy ja właśnie mam dct i generalnie na normalu jeździ się bardzo dobrze, ale trochę mnie martwi ten przyspieszanie w dolnych zakresach. Aczkolwiek skrzynia w miarę dobrze redukuje biegi, bo jak chce mocniej przyspieszyc to nie robi tego tak z dołu tylko redukuje bieg w dół.

Ciekawi mnie czy np. w korkach ma sens jeżdżenie w trybie sport, wtedy skrzyni mniej razy przełącza bieg i trzyma na wyższych obrotach.
  • Odpowiedz
@KrolRyszardWspanialy zanim zmieniłem soft w DSG, zresztą zrobiłem to w dwóch już autach, to jeździłem tylko na sporcie bo te skrzynie są zepsute od nowości właśnie przez to że shift pointy w normalu są za nisko. Po drugie najszybszym sposobem na ich zarżnięcie to pełzanie w korku w kółko bieg 1/2 gdzie dwójka często była na pól sprzęgle.
  • Odpowiedz
@KrolRyszardWspanialy: u mnie na S są przegazówki przy redukcjach i to mało komfortowe w mieście,
ja tam w sumie lubię to D i niskie obroty,
mój gruz ma bardzo dużo momen tu na dole i normalnie się tym jeeździ,

S to w sumie w ostatnim czasie prawie w ogóle nie używam,
jazda na D + manetki okazyjnie
jak tam chce sobie popałować to też manetki
  • Odpowiedz
@KrolRyszardWspanialy: Raz jeździłem mini z podstawowym silnikiem to tam była redukcja aż do 1200 obrotów. Matko bosko jak to dudniło w środku od spalania stukowego czy tam przeciążenia silnika.

Nie mam pojęcia co to za pomysł żeby tak auto jeździło.
  • Odpowiedz