z czego może wynikać taka różnica, że jeden monter od klimy oferuje 3,6k brutto zł za Gree Airy 3.5kw, a drugi 5,8k brutto? Cenę za montaż mają na podobnym poziomie. Bardzo duża różnica w cenie urządzenia i nie wiem czy to jakieś podejrzane nie jest, a nie chce wtopić kasy albo przepłacać xd #klimatyzacja #gree
@uglyhero: może jeden robi więcej i ma lepsze ceny hurtowe u hurtownika (większe zniżki), ciężko powiedzieć. Ale patrząc po cenach, to ten model powinien być za około 3400-3600 zł brutto bez jakichkolwiek rabatów hurtowych (czyli na VAT23%), co daje netto około 2750-2900 zł + usługa + 8% VAT. Ten co robi za 3.6k brutto, to chyba za darmo ten klimatyzator będzie wieszał (⌐͡■͜ʖ͡■
@uglyhero: Ci co bardzo mało doliczają np. 800pln za montaż... są tacy. Bardzo często dopiero zaczynają przygodę z tym biznesem, nie wiedzą jak się wyróżnić, to liczą że niską ceną ogarną temat.. finalnie albo padają, albo podnoszą ceny.. Nie oszukujmy się mlodzi instalatorzy albo obcokrajowcy nie są zazwyczaj ultra bystrzakami.. i myślą że 800pln pobrane od klienta to wpada do kieszeni i mozna całe wydać;) Albo że jak wydał 50k na furę i
@jakis_login @michalek510 @cassuss dzięki za odpowiedzi, trochę to wyjaśnia. Ogólnie jeden i drugi monter mają dobre opinie w googlu, przygody nie zaczynają raczej, bo widziałam na fb zdjęcia z realizacji ze 3 lata wstecz. Za montaż biorą podobnie, około 1,6k zł. No i biorąc to wszystko w całość tylko przez tę cenę urządzenia zgłupiałam:)
#klimatyzacja #gree
źródło: image_picker_B81D8BE7-D811-4ECE-BEAA-5278721E9B20-12528-000003D533B4D291
PobierzCi co bardzo mało doliczają np. 800pln za montaż... są tacy.
Bardzo często dopiero zaczynają przygodę z tym biznesem, nie wiedzą jak się wyróżnić, to liczą że niską ceną ogarną temat.. finalnie albo padają, albo podnoszą ceny..
Nie oszukujmy się mlodzi instalatorzy albo obcokrajowcy nie są zazwyczaj ultra bystrzakami.. i myślą że 800pln pobrane od klienta to wpada do kieszeni i mozna całe wydać;)
Albo że jak wydał 50k na furę i
Ogólnie jeden i drugi monter mają dobre opinie w googlu, przygody nie zaczynają raczej, bo widziałam na fb zdjęcia z realizacji ze 3 lata wstecz. Za montaż biorą podobnie, około 1,6k zł. No i biorąc to wszystko w całość tylko przez tę cenę urządzenia zgłupiałam:)