Wpis z mikrobloga

Hej :) Poradzcie proszę jak to działa w tym War Thunder? Z tego co mi się wydaje, co rozumiem, to konto zakładane przez Steam to co innego niż konto zakładane przez Warthunder.com czy tak? I z tego co już zbadałem nie można ich połączyć w jedno (choć jakiś czas temu było to możliwe).

Mam kasę na steam, więc chciałem grać jednak przez steam. Po wielu wysiłkach udało mi się zalogować w kliencie Steam na konto z warthunder.com (ale musiałem usunąć wcześniej konto WT założone przez Steam).

I teraz, chciałbym móc opłacać walutę w grze WT za pośrednictwem Steam Wallet, kiedy robię to z poziomu gry, to ta gra jest minimalizowana i otwiera się w przeglądarce sklep warthunder.com. I tu mam pytanie drugie, czy jakbym korzystał z konta założonego przez Steam, zakup byłby realizowany dokładnie tak samo? To dość nieintuicyjne...

#warthunder
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Panda1112: Mam konto założone w becie, gdy gra jeszcze nie była na Steam. Grę odpalam przez Steam i loguje się normalnie na konto. Zestawy kupione na Steam bez problemu trafiają na konto, ale w grze otwiera się sklep Gajina (w przeglądarce wbudowanej w Steam), który moim zdaniem nie obsługuje płatności portfela Steam. Podkreślam, że to mój przypadek.
  • Odpowiedz
@Panda1112: Sprawa jest dziwna.
Pogadałem z kumplami z klanu i u niektórych (konto utworzone poza Steam, ale podłączone) istnieje możliwość użycia płatności Steam (nawet jako opcja domyślna). Nie wiem od czego to zależy. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Panda1112: Ciekawe,jak ja zaczolem grac w wt w 2016 a na steam przenioslem konto w 2019,GE kupuje zawsze na sklepie gaijinowym logujac sie steamowym id normalnie w przegladarce,GE pojawia sie automatycznie odrazu po zakupie gra sie odswieza i jest.
  • Odpowiedz