Aktywne Wpisy

zomowiec +471
Po prawie 7 latach… MAM TO!
Dzisiaj oficjalnie spłaciłem ostatnią ratę kredytu hipotecznego.
Po 6 latach i 9 miesiącach mogę powiedzieć: mój dom jest naprawdę mój.
To nie przyszło łatwo. Przez te lata:
Dzisiaj oficjalnie spłaciłem ostatnią ratę kredytu hipotecznego.
Po 6 latach i 9 miesiącach mogę powiedzieć: mój dom jest naprawdę mój.
To nie przyszło łatwo. Przez te lata:

źródło: temp_file6806119477987986565
Pobierz
troglodyta_erudyta +395
W tym wątku dziękujemy Michałowi Białkowi i jego ekipie za doskonałe zabezpieczenia antyspamowe na jego portalu. Wpisujcie miasta.
#wykop
#wykop
ps
Pamiętam znalezisko sprzed paru miesięcy, o jakimś Januszu, któremu spółdzielnia nakazała ściągnąć panele fotowoltaiczne z balkonu, które były samowolką. Wykopki zesrały się w komentarzach, że "wolność", że "komuchy ze spółdzielni" itd. Dosłownie jeden komentarz był o tym jak takie panele wpływają na estetykę budynku. Potem nie ma co się dziwić, że polskie bloki w 80% wyglądają jak slumsy, nawet nowe budownictwo.
#wroclaw #architektura #polakicebulaki #budownictwo #polska #patologiazmiasta
źródło: wroclaw
Pobierz@Kolegiusz: xD mnie się bardziej #bydgoszcz ale może przez to, że w Bydgoszczy większości życia nie spędziłem xD
źródło: Kamienica_nr_44_46_31_dawna_ul_Lwowska_Wroclaw_25067
Pobierz@Kolegiusz: jak zachodnia część Zgierza.
@nowszyja: Nie wiedziałem, że to Polacy prowadzili oblężenie Wrocławia w 1945 roku.
@PurpleHaze: znaczy, że Hitlerowy ciulowo odbudowali miasto łamiąc linię zabudowy? O estetyce nawet nie wspomnę.
Bieda powojenna, brak poszanowania dla tego co poniemieckie, poczucie tymczasowosci przez dlugie lata na ziemiach odzyskanych i powiazana z tym gospodarka rabunkowa, dosc skutecznie wplynely na sposob pozyskania, rozbiorki, odbudowy tego miasta na bardzo dlugi okres.
Piszesz i wysnuwasz wnioski, tak jakby miedzy 45 a
Cicho, jak śmiesz.
Podobno najładniejsze miasto w Polsce i za każdą ruderę należy się 15k za m2 jak bsu buda!