Wpis z mikrobloga

Jestem facetem. W Polsce już w podstawówce byłem systemowo dyskryminowany.
Zawsze, w każdej szkole, obchodzony był Dzień Kobiet. Pamiętam, jak na apelu w 3. klasie dyrektor mówił, że "dziewczynek to nawet kwiatkiem uderzyć nie można". Pamiętam, bo dostałem wtedy od dwóch dziewczynek po twarzy – i nikt nie widział w tym problemu.

A teraz, w kampanii, Hołownia mówił, że kobiety powinny w końcu decydować o sobie – i że nie w Sejmie, tylko w referendum, bo w Sejmie jest ich tylko 30 procent.
Ale już o tym, czy facet powinien decydować o sobie – to się nie zająknął. Bo zastrzelić faceta to sprawa biologiczna, ale urodzenie dziecka to już dramat i metafizyka.

Nie wiem, jak można być takim hipokrytą i mówić o "decydowaniu o swoim ciele", a jednocześnie nic nie robić z zabijaniem facetów. I może mi powiecie, że nikt nikogo nie zabija – ale fakty są takie, że jak ktoś z rządzących będzie miał ochotę, to dzień i jesteś na froncie. I nie masz nic do powiedzenia.
#przeryw #holownia #dyskryminacjamezczyzn
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@abcgggggggggggggggggggggggggggggggg: i słusznie, powinno decydować o sobie i ponosić tego konsekwencje. Czyli jak jakieś Cię w szkole uderzyły, to zadecydowały o sobie i powinny ponieść taką samą karę, gdyby to chłopiec uderzył jakąś dziewczynkę bez powodu w tamtych czasach, czyli ostracyzm i łatka chwasta społecznego. O to chodziło Hołowni? Oh wait xD
  • Odpowiedz
@BardzoSmutny: Nie mam mediów społecznościowych. Zresztą odpowiedzieć pięknie to nie problem – mogę to zrobić sam. Chodzi mi o realne działanie. Przecież temat jest ostatnio tak często podnoszony, że każdy kandydat o nim wie. Chyba nie chcesz mi powiedzieć, że Hołownia nie wie o poborze? xD Zresztą nie o Hołownię mi chodzi w tym wpisie, a o całą klasę polityczną ukierunkowaną na feminizm.
  • Odpowiedz
@blargotron: znalazłem tylko to.

Adrian Zandberg przedstawia trzy jednoznacznie pro-męskie postulaty:

- program prewencji samobójstw - większością ofiar są mężczyźni

- zapobieganie wypadkom w pracy, które również dotykają przede wszystkim mężczyzn

- emerytury stażowe, które mężczyznom - którzy szybko idą do pracy i mają wyższy wiek emerytalny - pozwoliłyby na godną
  • Odpowiedz
@abcgggggggggggggggggggggggggggggggg @BardzoSmutny @incelowski @blargotron @martinez11033

Analizę kandydatów pod kątem problemów mężczyzn robi @
@schmorgpl +82
Co o sprawach chłopców i mężczyzn myśli Szymon Hołownia?
Nie widzi szans na zrównanie wieku emerytalnego.
W sprawie edukacji, ojcostwa czy bezpieczeństwa pracy - nie wiemy, bo o nich nie mówi.
Stanowczo mówi o alienacji rodzicielskiej - ale bez konkretów.
Popiera zakaz sprzedaży alkoholu na stacjach benzynowych i zauważa problem samobójstw.
https://schm.org.pl/blog/szymon-holownia-przeglad-postulatow-w-sprawach-chlopcow-i-mezczyzn/
  • Odpowiedz
@jozef-dzierzynski: Byłem bardzo grzecznym dzieckiem i dorośli mieli u mnie bardzo duży autorytet. Jak dorosły mówił: ‘nie wolno’, to nie było wolno. Pamiętaj, że miałem 9 lat – to nie jest wiek, w którym kwestionuje się takie rzeczy. Dodatkowo mój ojciec też wychodził z założenia, że dziewczyn nie można. Jeżeli dziecko dostaje w czapę i wszyscy mówią, że to OK, to założy, że to jest OK.Postawa taka jak twoja, gdzie
  • Odpowiedz