Wpis z mikrobloga

#gielda
Jaki jest wasz cel na giełdzie? Zacząłem się kilka dni temu bawić w day traiding i nie ukrywam, że na razie mocno na yolo. Wpłaciłem sobie 3k z myślą, że to p-------e ale tak analizując to bezpiecznie przykładowo na US500 z dźwignią można dziennie 100-300zł wyciągać, no i jak dla mnie chociaż ten tysiaczek czy dwa dodatkowo w miesiącu to spoko opcja i byłbym z tego zadowolony.

*Prócz tego wpłacam sobie co miesiąc na ETH ale to osobny budżet i z myślą o emeryturze.
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 122
@Dominias to wrzuć 30k zł i dziennie będziesz miał -1 000 do 3 000zł to w miesiąc masz od około 200% zysku. Odkryłeś perpetum monile, czemu inni tak nie robią
  • Odpowiedz
  • 0
@goly2024: no właśnie chodziło mi bardziej o to, żeby wrzucić 30k i z tego bezpiecznie sobie te 100-300zł wyciągnąć - po prostu w tendencji wzrostowej wrzucić i sprzedać po kilku sekundach jak lekko podskoczy
  • Odpowiedz
3k z myślą, że to p-------e ale tak analizując to bezpiecznie przykładowo na US500 z dźwignią można dziennie 100-300zł wyciągać,

@Dominias: Bezpieczne 3650% zysku rocznie, co może pójść nie tak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Odkryłeś perpetum monile, czemu inni tak nie robią

@goly2024: robia. Sam tak robilem ale dostalem pit z xtb ktory ma taki fajny znaczek z przodu mojego zysku... jakas pozioma kreseczka. W rubryce podatek okazalo sie ze jest zero, to chyba jest podwojny bonus? Jednak glupi ma szczescie, nie ma co :).
  • Odpowiedz
@Dominias: Jak masz "dobrą wypłatę" to szkoda czasu na takie zabawy, bo pomyśl jak poświęcisz miesiące na marne zyski, a potem całość do tyłu i jak to Ci się w głowie ułoży. Lepiej zainwestuj w siebie i w poprawę swoich dochodów, jeśli jednak nie są takie dobre, że ten tysiak miesięcznie Ci coś zmienia.
  • Odpowiedz