Wpis z mikrobloga

Siema, chciałbym sobie kupić GoPro ale nie mam pojęcia które wybrać. Kamera będzie głównie używana przypięta do kasku lub na klatce piersiowej. Nie miałem nigdy takiej kamerki i może ktoś doradzi co wybrać? #kamera #kamerka #gopro #kiciochpyta
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@baNicja: To GoPro na luzie da radę, ale np. Osmo Action też. Z kamerkami sportowymi jest jak z telefonami - są mega podobne do siebie, diabeł tkwi w szczegółach.

Ja jestem fanem gopro, bo nagrywam skoki spadochronowe:
- low light nie robi
- gopro jako jedyne ma nagrywanie w kwadaracie, który można później przyciąć
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@mathix robiłem małe rozeznanie ale tak jak mówisz - wszystkie są podobne. Zależy mi na dobrej stabilizacji oraz dobrej jakości obrazu. Edycja video stoi jeszcze przede mną:) nie musi to być GoPro ale to mi przyszło na myśl, chociaż widzę że co raz więcej ludzi odradza
  • Odpowiedz
@baNicja: Kamery GoPro nie są złe. Mogę Ci wysłać jakieś moje filmy nakręcone nimi jak chcesz zobaczyć.

Główny problem ma GoPro jako firma - każda kolejna wersja jest mega podobna do następnej więc trochę nie ma sensu robić upgrade'u. Są mało przełomowi jak chodzi o innowacje - o trochę lepsza stabilizacja, trochę jakichś bajerów montażowych.

Natomiast Ty jesteś w sytuacji gdy nie masz żadnej kamery.

Osobiście bym rozważał albo GoPro
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@mathix o i już widzę że się rozumiemy:) filmów jest mnóstwo w internetach więc sobie w wolnym czasie pooglądam na YT.
Czytałem właśnie o tych "innowacjach" i wygląda mi to na schemat Samsunga z telefonami serii S.
Jak wspomniałeś w tym momencie nie mam nic i nie wiem gdzie zacząć, bardzo polecają DJI ale nie mam ochoty na wejściu wykładać 1000zł, a nóż mi się nie spodoba. Patrząc, że masz w
  • Odpowiedz
@baNicja: Za tysiaka z kawałkiem (1250) widzę nowe Gopro 11 na allegro.

11 ma dość ważny ficzer, który Ci się przyda jak będziesz cokolwiek obrabiać: zapisuje obraz w 10 bitach, a nie w 8 jak poprzedniczki. Stabilizacja jest bardzo dobra, ze stabilnością też nie miałem problemów - nigdy mi się nie zawiesiła, a mam zrobione na niej ze 100 skoków (cykli włączenia/wyłączenia).

Jak chcesz filmować jazdę na rowerze to też
  • Odpowiedz