Wpis z mikrobloga

Polecicie jakiś namiot do 300 zł dwuosobowy?
Na wypad z dzieckiem do lasu i na kajak, nie musi być bardzo poręczny, raczej do auta ale w ostateczności żeby się dało do plecaka przypiąc / schować do większego?

#turystyka #namiot #bushcraft #pytanie #kiciochpyta
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ATAT-2: raczej za takie pieniądze nic lepszego niż z decathlonu nie kupisz
Bardzo polecam namioty od nich fresh&black, dzięki temu jest mniej gorąco na słońcu, nie budzi cię światło o wschodzie słońca.
Jak chcesz komfort i nie planujesz go nosić na plecach to możesz rozważyć 3-osobowy, będzie więcej miejsca.
  • Odpowiedz
@ATAT-2: kup sobie hamak z moskitierą i tarpem lub nawet plandeką budowlaną, zajmuje mniej miejsca i jest wygodniejszy. Ja na spróbowanie jak się w tym śpi kupiłem sobie z budżetowy Juli i tak już chyba z czwarty rok głównie w nim śpię. Poza tym mam 2 Seconds z Decathlonu który wożę w aucie i klasyczny namiot iglo którego przestałem używać bo to połączenie jest dużo wygodniejsze.
  • Odpowiedz
  • 0
kup sobie hamak z moskitierą i tarpem lub nawet plandeką budowlaną, zajmuje mniej miejsca i jest wygodniejszy

@OlFunkyBastard: Całe życie śpie w hamakach. Mam lesovika, mam campaira ze zintegrowaną moskitierą, miałem jeszcze ze 3 inne firmy. Jednak na ten konkretny wyjazd potrzebuje jakiegoś namiotu (bo hamak się nie sprawdzi) a potem wykorzystam go na jaki szybki wypad z dzieckiem, może od dużego dzwona na innym wyjeździe.

jak takie pytania zadajesz,
  • Odpowiedz
@ATAT-2: Te z Decathlonu są porządne. Jak dasz 5 razy tyle to dostaniesz coś o 20% lżejszego, ale to nie ma znaczenia dla ciebie. Idź do decathlona i obczaj namioty quechua. Są super, polecam je.
Jeśli chodzi o materac, to jeśli masz na to hajs to polecam quechua Materac samopompujący Quechua Ultim Comfort. Właśnie taki kupiłem, znacznie lepszy niż zwykłe dmuchane. Wydaje mi się że nada się też do nocowania
  • Odpowiedz