Wpis z mikrobloga

@GrimesZbrodniarz: Ja w tych programach Gessler zawsze przyglądam się właśnie tym kelnerom, ludziom na zmywaku, pomocnikom kuchni i zastanawiam się, co sobie muszą o tym wszystkim myśleć. Znaleźli sobie tymczasową fuchę na czarno, Janusz płaci im pod stołem jakieś śmieszne grosze. A tu wpada Gesslerowa, wozi na jakieś aktywności grupowe, każe się angażować, dawać z siebie wszystko i cieszyć się z tego, jak restauracja odżyła. Tak jakby sukces tego gastronomicznego
  • Odpowiedz
@Tyrande: na czarno poniżej minimalnej I to jeszcze po 12h dziennie w systemie 2 dni pracy i 2 dni wolnego a o jakimś dłuższym ,,urlopie'' zapomnij.
Oczywiście wszystkie majówki i długie weekendy zapierdzielasz w pocie
  • Odpowiedz
@GrimesZbrodniarz: @lewoprawo fun fact - w pierwszym odcinku Kuchennych jest mój znajomy z dzieciństwa
Robotę na pomoc kuchenna dostal dzień przed nagraniami
Nic nie ogarniał, ale powiedział że Magda go tyle nauczyła przez te kilka dni ze głową mała
Teraz jest szefem kuchni i dobrze zarabia
  • Odpowiedz
więcej zarobi, a im nadal rzuci jakieś ochłapy.

@lewoprawo: Jeszcze lepiej- bo często te restauracje padają ponosząc koszty remontu, a to nie przekłada się na wzrost liczby klientów.
  • Odpowiedz
@lewoprawo: mam nadzieję, że kiedyś powstanie taki program pokazujący jak wygląda taka restauracja (lub wyremontowany dom/mieszkanie) po kilku latach od emisji tego typu programów.
  • Odpowiedz
@lewoprawo: zaraz, chcecie mi powiedzieć że te odcinki nie są "reżyserowane"? Że jakaś gruba baba może mi wpaść do pracy, nagrywać mnie jak pracuję, obrażać, rzucać talerzami a następnie puścić to w telewizji dla miliona widzów bez mojej zgody?
Zgoda pana Janusza ponad wszelkimi prawami?
  • Odpowiedz
  • 13
Kiedyś był jakiś odcinek w którym pytała się ile janusz płaci kelnerom i innym pracownikom i zaczęła go o--------ć że to poniżej najniższej krajowej itd. Ale za c---a nie przypomnę sobie jaki to był odcinek. Było coś jeszcze z Ukrainkami które za mało zarabiały. Z kuchennych rewolucji to i tak lubię najbardziej jak u Janusza co na pizzę dawał salami kazała mu pokazać co to jest. Typ wyciąga jakieś najtańsze g---o salami
  • Odpowiedz
@GrimesZbrodniarz: Ale czasami jak widać te pomysły Magdy, to klękajcie narody. Trochę jak z "domu nie do poznania", gdzie jak dzieciak zająknie się, że lubi samochody, to zmieniają jego dom, życie i znajomych w wyścigówkę, tak w Kuchennych Rewolucjach Magda zobaczy karalucha na ziemii i od razu przekształca wszystko w Dania Kuchni Tureckiej, gdzie właściciel o Turcji wie tyle, że raz jadł kebaba w rajchu.

Był odcinek, gdzie babeczka miała
  • Odpowiedz