Wpis z mikrobloga

Jak ja żałuję tego wchłonięcia #upc przez #play … internet WiFi w domu to porażka, dopiero wymienili mi modem na nowy a już są wieczne problemy, wifi znika pojawia się, urządzenia się rozłączają, błędy typu złe hasło itd. porażka! Ale są monopolistą w mojej okolicy to co człowiek zrobi…
#zalesie
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 28
@Rasteris zgłosiłem, chlop miał zmienić częstotliwość bo niby za gęsto na tej co była, net miał wrócić po 10min, od wczoraj nie ma xD
  • Odpowiedz
@Rain_: Zmian na netie. Maja umowe i podlacza cie po tych samych kablach, u mnie jak reka odjął. Jakby nie pomoglo to rezygnujesz w ciagu 2 tygodni i tyle :)
  • Odpowiedz
@Rain_: W telefonie apką przeskanuj ile masz urządzeń i na jakich kanałach, jak rozłącza, to sie urządzenia nakładają, ustaw sobie coś "na sztywno".
  • Odpowiedz
  • 1
@Rain_ generalnie można nie przechodzić xd i ludzie na forum piszą że upc dalej ma swoje struktury I net działa lepiej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Rain_: Ja musiałem jeszcze staremu wziąć telewizje w pakiecie. I od kiedy zmienili się na play była wymiana dekodera na coś co mogło wyjść 2005. Beznadziejny interfejs, opóźnienia w sygnale i non stop jakieś problemy wymagające resetu. Nie mam już siły do tej k***y.
  • Odpowiedz
@Alahagba ja przez ten dekoder przeniosłem się do Netii. Z wifi nie miałem problemu bo zostałem przy sprzęcie z UPC i odmawiałem wymiany. Dekoder wymienić musialem
  • Odpowiedz
internet WiFi w domu to porażka,

@Rain_: tak, z pewnością problemy z wifi w miejscu, gdzie jest pierdylion nakładających się na siebie innych sieci, to jest wina operatora. Ma sens.
  • Odpowiedz
Mi zabrali zewnętrzne IP, które miałem od 3 lat w UPC z automatu. W play był przez kilka miesięcy aż do ostatniej aktualizacji routera w której nagle coś się przestawiło. Dzisiaj ma być technik, zobaczymy co uradzi.
  • Odpowiedz