Wpis z mikrobloga

• 4
@hpiotrekh: no wiem, ale przez ten czas nie docierał do takiego grona osób, przez swoją pasywność, sam nie siedzę mocno w polityce i o tych jego poglądach usłyszałem jakoś pół rok temu, dlatego też zaznaczyłem, że mam nadzieję, że kolejne lata będą równie produktywne co ta kampania wyborcza, bo będzie miał realne szanse namieszać.

@ghostek A jak ma praktykę zaprezentować jak nie jestu władzy? Wchodząc w koalicję jasno dał
  • Odpowiedz
Mam tylko nadzieję, że nie prześpi kolejnych lat, tylko będzie prężnie działał w polityce, bo z ogarniętymi ludźmi może namieszać w następnych wyborach parlamentarnych, a później w prezydenckich.

@mateo2111: xD to samo myslalem gdzies w 2016
i co? nico, przespał 8 lat
z ogarnietych ludzi to ma posłanke z kutna która jest krypto-pisowcem
i w sumie tyle, kto tam siedzi inny xD
  • Odpowiedz
@mateo2111: też w wyborach prezydenckich bardzo mi się podoba ale w normalnych warunkach kampanii parlamentarnej czy samorządowej zawsze pogrąża go aktyw partyjny od 50 płci, przyjmowaniu nielegalnych imigrantów (poseł Konieczny chociażby), atakowaniu polskiej historii (od spinu z polskim kolonializmem zaczynając) po czczenie komunistycznych bojówkarzy spod znaku ZSRR jak dąbrowszczacy.

Tematy LGBT/historii/imigracji powodują, że nie będzie to ruch ludowy/masowy. Teraz zrobili lekka woltę w kierunku patriotyzmu zgodnie z radami od DLR
  • Odpowiedz
kandydat prostych ludzi

@mateo2111: prości ludzie w tym kraju, tacy którzy troche boją się świata i wielosylabowych wyrazów w większości głosują jednak na pis.
Zandberg, podobnie jak Biejat to kandydaci wielkomiejscy i adresujący się raczej do ludzi lepiej wykształconych.
Wogóle w całym pierwszym świecie lewica utraciła poparcie niewykwalifikowanych robotników i tak zwanego proletariatu już dawno temu, mimo że wciąż pozycjonują się jako ich obrońcy.
  • Odpowiedz
@mateo2111: przyczyny są dużo bardziej złożone i kompleksowe. Chociażby to, że ludzie prości, tyrający gdzieś w kołchozach w Polsce powiatowej są dużo bardziej konserwatywni niż lewicowe partie.
Lewica uwielbia mówić, że po prostu lud został zmanipulowany, ale to copium i półprawda.
Prosty, niewykształcony człowiek jest konserwatywny bo boi się zmian. To nie jest wina wyłącznie kościoła czy religii.
Najlepiej to widać w miejscach, gdzie religii nie ma (jak Chiny czy
  • Odpowiedz