Wpis z mikrobloga

nigdy tutaj nie prosiłem nikogo o pomoc, a nawet starałem sie dbac o swoją anonimowość, ale w niedzielę Akin spadając z 6go piętra połamał straszliwie łapki, nie jestem w zbyt dobrej sytuacji ani materialnej ani finansowej juz o psychcicznej nie wspominając, ale prosze Was o pomoc, pomoc dla Akina, jest w dośc złym stanie, mam nadzieję że z tego wyjdzie, po covidzie okropnie zdziadzialem, stalem sie strasznym no-lifem, i Akin (oprocz jego sisotry) to moj ukochany przyjaciel, nie wyobrażam sobie żeby go nie bylo, na samą myśl mam świeczki w oczach, jesli jestescie choć jedną złotówkę wpłacić na tę operację będe Wam bardzo wdzięczny, bardzo, Łukasz pomagam.pl/akin_operacja

#koty #kot #zwierzaczki #rzeszow #pomocy
blackbird - nigdy tutaj nie prosiłem nikogo o pomoc, a nawet starałem sie dbac o swoj...

źródło: akin20250513_152608.464

Pobierz
  • 212
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@blackbird chyba mam na strychu paczkę podkładów
dostałem od koleżanki, bo kiedyś jej piesek potrzebował
miałem zawieźć do schroniska, ale zostały

jak ogarniemy prze, olx, to paczkomat z 6 zł
  • Odpowiedz
@pieczarkowy: lol to mini lóżeczko z IKEA? Ale nie kupuje, nasz śpi z nami pod kołdrą ;-)
Przekochane zwierzątko, nawet sprytne i ma emocje. Nakrzyczałem raz (przepraszam za siebie :/) a ten mi kupe zrobił na łóżko gdzie śpię. Zabolało go i tak dał do zrozumienia. Już nie krzyczę na niego. Kochane kocisko.
Nasz mieszka w domu ale nie wychodzi. Każde okno w bloku musi być zamknięte, nie uchylone, balkon
  • Odpowiedz
@blackbird: Wiem ile to kosztuje bo mój kitku też miał połamaną łapę po potrąceniu przez samochód. (Ja wiozłem swojego do Szpitala weterynaryjnego na Podkarpackiej w Rzeszowie) Parę złociszy dla kitku. Pozdrawia wikopek z Rejonu ;)
  • Odpowiedz
@beer_man Ja dużo pomagam zwierzętom i ogólnie to jest kontrowersyjny temat. Założyciel zbiórki pisze, że ma depresję, czyli nawet potencjalna śmierć w męczarniach jego kota nie zmotywuje go, by dorobić gdzieś z miesiąc czy dwa. Ja jestem całkiem innym człowiekiem i najpierw pożyczyłbym od rodziny, znajomych lub pracował ile mogę. A jakbym miał publicznie pożyczać, to potem oddałbym chyba ze 2x tyle na fundację, jakbym się odrobił. Według mnie osoby bez
  • Odpowiedz
  • 1
@blackbird proszę o tag do obserwowania sierściucha.
Kiedyś miałem pod opieką psa ze złamaną łapką. Nie było lekko, wyszliśmy z tego.
Wy też wyjdziecie. Bedzie dobrze.
  • Odpowiedz
  • 16
@cyganztorunia: mi też Nika kilka razy nasikała do łóżka, byłem zły, ale teraz już wiem że nie moge winić zwierze, tylkoraczej siebie że nie potrafie zrozumieć co chce mi przekazać, mam nadzieję że brat do niej wróci
blackbird - @cyganztorunia: mi też Nika kilka razy nasikała do łóżka, byłem zły, ale ...

źródło: kocyk

Pobierz
  • Odpowiedz
@jazdaniebieski2023: nie wiem czy tu można do Allegro bezpośrednio dawać, ale chodzi o taką technologię - https://allegro.pl/oferta/zestaw-siatka-na-balkon-5x2-dla-kota-wzmocniona-drucikiem-bez-wiercenia-13296509063?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_uzsd_supermarket_pla_pmax_ps&ev_campaign_id=17997543805&gad_source=1&gad_campaignid=18257490929&dd_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F jak kot jest naprawdę zaparty to może i drut przegryzie, ale z moich i znajomych doświadczeń, koty niechętnie gryzą coś, co sprawia taki bolesny opór pod zębami, no i zawsze jest szansa że się zauważy wcześniej jednak. Mój kot i kot rodziców mają tego typu siatki i żaden nie dał rady ich przegryźć
  • Odpowiedz
Pewnie wyjdę na z---a, ale jakby mi mi kot wypadł z 6 piętra i się połamał to na pewno nie pierwszą moją myślą byłoby robić zrzutkę tylko pytać znajomych jak nie mam hajsu, 2 ten opis zbyt dobrze przygotowany, jakby mój kot miał połamane łapy to bym nie umiał tak ładnie pisać. Jak dla mnie scam jak c--j.

@beer_man: nie sadze zeby to byl scam, sa tam faktury i nagrania
  • Odpowiedz
@blackbird: Poszło. Nie wiem czy scam (nigdy nie ma pewności), ale zaryzykuję. Wprawdzie zebrałeś już prawie 2x tyle, ile zakładałeś, ale wiem z doświadczenia, że koszty mogą nie zamknąć się w tych 4k, no i fajnie żebyś wymienił siatkę na lepszą, a to też kosztuje. U nas po złamaniu łapki doszła długa i kosztowna rehabilitacja, plus oczywiście wizyty kontrolne, itd. Polecam kota ubezpieczyć – niewielki koszt miesięczny (poniżej 100 zł)
  • Odpowiedz
@Zylet: w tej sytuacji nie własne, ale to szkopuł ( ͡° ͜ʖ ͡°) zdrowia dla kota. Kup siatkę wzmacnianą drutem i lepiej ją zamontuj, bo na zdjęciu to nie wygląda na zbyt ogarnięte.
  • Odpowiedz
@p10t3r no i widzisz jacy to ludzie sa rozni. Ja sam na moje psiaki bym ostatni grosz wydał, op na przyjaciela zbiera 5k a ty patrzac po empatii to bys pewnie matce pozalowal bo takie cenne te twoje miedziaki. A mozna sie zwyczajnie uśmiechnąć ile tu zyczliwych ludzi siedzi zamiast sie dziwic:)
  • Odpowiedz