Aktywne Wpisy

phaxi +89
Tak, używam lewego kierunkowskazu na rondzie, aż tak widać?
#polskiedrogi #prawojazdy #samochody #prawo #drogi #przepisydrogowe
#polskiedrogi #prawojazdy #samochody #prawo #drogi #przepisydrogowe
źródło: 3456356
Pobierz
ViniciusZunior +190
Najbardziej na rozmowach kwalifikacyjnych lubię pytanie "opowiedz o trudnej sytuacji/zadaniu które spotkały cię w pracy". Qurwa, ja nie miałem takich sytuacji bo co może być tak zayebiście trudnego w pracy kodoklepaka, wszystko jest do ogarnięcia tylko czasem potrzeba chwilę więcej czasu. A nawet jeśli miałem to nie rozpamiętuję ich latami żeby później je sobie przypomnieć w parę minut na rozmowie z cieciem od rekrutacji. XD
#pracait #programowanie #
#pracait #programowanie #

Dlaczego ludzie się sprzeciwiają wysyłania polskich wojsk na Ukrainę po zakończeniu konfliktu? Przecież to jest właśnie czas kiedy wszystkie kraje będą przebierać nóżkami, żeby wejść i zacząć odbudowę tego co zniszczone, bo to czysty zysk.
Jak dla mnie to byłby szczyt głupoty jakbyśmy po tych wszystkich latach wspierania Ukrainy oddali walkowerem taką okazję.
Francja również prowadzi tak duża rozbudowę wojsk i Francja rozbroiła wlasne jednostki, żeby wysłać sprzęt na Ukrainie. Na czym pojadą tam polscy żołnierze? Zdajesz sobie sprawę, że przy takiej rozbudowie jaka robimy, brakuje nawet latarek w wojsku? A ty chcesz wysłać jeszcze wojsko na Ukrainę? Wydajemy kasę na logistykę,
A z doświadczenia powiem ze zawodowi żołnierze przeważnie są bardzo chętni na takie misje i zawsze jest więcej chętnych niz miejsc. To okazja do zarobku, rozwoju kariery i swego
Nie mówię tutaj o mitycznej odbudowie Ukrainy, bo wojsko od tego nie jest. Mówię o tym ile taka choćby mała misja pokojowa daje naszemu państwu na arenie międzynarodowej oraz to, że na żadnym poligonie na świecie Wojsko Polskie nie nauczy się i nie dowie się tyle
Oczywiście to co piszesz, to w 100% racja, ale właśnie sama obecność otwiera nam o wiele więcej drzwi niż jakbyśmy siedzieli tylko pod Rzeszowem.