Wpis z mikrobloga

Totalnie nie rozumiem fenomenu kanału #planetaabstrakcja . Ich filmy są w większości nudne jak flaki z olejem i jeśli głównym argumentem ma być to, że mówią w kilku językach to fajnie, ale moja córka studiuje prawo po japońsku. Niby podróżują po wielu ciekawych miejscach, ale w większości przypadków nie potrafią tego totalnie pokazać. Dużo zbędnego gadania, często kilkuminutowe monologi są prowadzone na jakimś nieciekawym tle typu ściana pokoju hotelowego, ciemna ulica w nocy gdzie nic nie widać oprócz nich, czy siedzenie w jakimś środku transportu. Niektóry ujęcia mam wrażenie, że są wrzucane totalnie na siłę i to tylko po to, żeby sztucznie wydłużyć czas trwania filmu. Do tego współprowadząca jest niesamowicie irytująca. Dodajmy do tego kwestie techniczne. Jakość tych nagrań, stabilizacja czy ujęcia pozostawiają wiele do życzenia, a wrzucanie filmów podróżniczych w 1080p w 2025 roku przy jednoczesnym zgarnianiu po kilkanaście tysięcy miesięcznie z samego patronite to jedno wielkie XD.

#polskiyoutube #niepopularnaopinia
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ag3nt: dla mnie to był top YouTube'a podróżniczego który podwyższył mocno poprzeczkę tego typu kanałów. Np ten film z Murzosrańska to jeden z najlepszych.

Jednak od jakiś 2 lat stali się dla mnie całkowicie nudni i nie wiem gdzie jest przyczyną. Do kilku filmów musiałem się zmusić. Ktoś tutaj wrzucał że są zarządzani przez jakąś agencje i mam wrażenie że ich filmy stały się udawane.
  • Odpowiedz