Wpis z mikrobloga

Przymierzam się do zakupu szosy/gravela. Będzie to mój pierwszy rower z barankiem, ale ujeżdżałem już pożyczone wynalazki. Raczej skłaniałbym się ku pierwszej opcji, bo do przemierzania bezdroży i zbierania kleszczy po łąkach mam swojego ulepa treko-mtb i się dobrze na nim czuję, a z sakwami i tak nie jeżdżę. Rozglądam się za używkami typu Triban 120, ale w moje oko wpadł ten rowerek i w sumie z wyglądu mi się podoba:
https://www.decathlon.pl/p/rower-szosowy-van-rysel-endurance-edr-af-sword-2x10s/_/R-p-343660
Pytanie do znawców czy to nie jest przepłacona opcja (tak wiem, ponad 2x więcej niż za używkę 120)
Na czym mi zależy to raczej pozycja niezbyt sportowa - w moim rozumowaniu nie rozciągnięta za mocno, no i żeby było wygodniej i szybciej przemierzać kilometry w porównaniu do mtb. Kwotowo to tak te 4k do wyłożenia.
#rower #szosa #triban #vanrysel
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JezelyPanPozwoly:
Panie daruj sobie to decatlonowe badziewie.
Hamulce na linkę będą denerwować naped słaby.
Za 3500 kupisz super szosę edurance używkę i za 500 masz serwis nowe opony i smigasz jak król.

Rozumiem ze nowy i ahh ehh ale na olx jest masa rowerów ledwo używanych z przebiegami po paręset km bo ktoś szybko
  • Odpowiedz