Aktywne Wpisy
mcsQ +34
zauważyliście że robi się jakas moda w wieku 35+ na niepicie alkoholu? nie na byciu absytentem, po prostu wypicie jednego dwa drineczkow w miesiącu jak się ma ochotę. Sporo znajomych w ogóle rzuciło alko lub piję znacznie mniej. Tak jak palenie fajek to obecnie wiocha tak możliwe że będzie z upijaniem się za jakiś czas.
#a-----l
#a-----l

wicherq +64
Mirasy prosze o propozycje na prezent komunijny #prezent #komunia #prezenty #wykopaka #zakupy #dzieci #kupujzwykopem
Dam koperte na tyle na ile moge sobie pozwolić ale musi byćtam jakiś upominek by też dzieciak miałradoche jakakolwiek i kompletnie nie wiem co dobrać
Ktoś na wykopie proponował biblie dla dzieci. Ok spoko, takiej komiksowej biblii mozna uzyć jako futerału na koperte ale imo powinno być tam coś co młodemu zrobi radoche i zastanawiam się co.
#szachy
wiem, że młody gra w szachy troche i się zastanawiam, czy poleci ktoś jakieś szachy porządne ale też bez jakichś ekstremum. Nie wiem ile kosztuje coś ładnego, czy za 200 zł da rade kupić jakieś ładne szachy ?
Kompletnie nie mam pomysłu. Lego raczej odpada bo młody ma tyle tego, że to głowa mała... xD
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
Ewentualnie jesli lubi szachy, to moze akies inne gry planszowe? Wsiasc do pociagu powinno byc OK. Tylko ze maly musi miec z KIM grac. A przy tym akurat fajnie sie bawia i dzieci i dorosli.
Wsiaść do pociągu odpada bo już ma.
Co do szachów to kompletnie nie wiem jakie by nie były szajsem brać. Zakup troche na last minute ech
Ewentualnie najprościej jakaś planszówkę ale jaką. Tak by była porządnie i w ładnym opakowaniu. Pociągi
Carcassonne powinien skumać i dorośli też powinni się dobrze bawić.
Od biedy dobble
a nie lepiej Biały Zamek albo Zamki Burgundii ? Carcarrone jest od 8 lat. Coś ambitniejszego wolał bym mu dać.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
carcasnne znam wiele osob jako doroslych co w to graja bez dzieci. Nie sugeruj sie, ze gra jest dal 8 latka.
W pozostale tytl ktore wymieniasz, nie gralem. Ale z doswiadczenia wiem, ze jak wezmiesz losowego czlonka rodziny i zasady to wiecej niz 5-10 zdan, to nie chce im sie grac juz.
Jakaś encykopedia dla dzieci gdzie jest tyle samo obrazów co tekstu też będzie dobrym pomysłem dla ścisłego umysłu. Carcassonne też jest dobrym pomysłem.