Wpis z mikrobloga

Chciałbym kupić kask żeby był tylko do kursu i egzaminu na A. Pytanie jaki wybrać? Otwierana szczęka czy całościowy. Co kupić max do 200-300zł? W przyszłości szukałabym czegoś lepszego (kask i cały kombinezon), a tego zamierzam sprzedać po zdanym egzaminie.
Na co zwrócić uwagę przy zakupie, oprócz tego żeby dobrze siedział i nie uwierał?

#prawojazdy #motocykle #motocykle125
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pajonkek: Kasków używanych się nie kupuje więc ciężko ci będzie sprzedać za więcej niż 50 - 100zł. Bania nie rośnie więc docelowy możesz brać. Najlepszy jest integralny. Markę wybierz przez przymiarki i co dobrze leży.
  • Odpowiedz
@Pajonkek: Kup sobie porządny kask, np HJC F71 i będziesz go miał na lata. Jak masz kask to możesz chociaż pożyczyć motocykl i coś tam pojeździć (ja jestem w tej sytuacji).
  • Odpowiedz
@Pajonkek: U mnie WORD daje swój kask z własnym interkomem.
Lepiej od razy kup docelowy kask, albo zapytaj w OSK czy mają swoje kaski.
  • Odpowiedz
  • 0
@gpvx Na kursie mogą dać, ale przepocony po kimś i rozmiary mogą się nie zgadzać. W WORD muszę mieć już swój kask, więc tak czy siak będę musiał kupić
  • Odpowiedz
pytanie jaki wybrać? Otwierana szczęka czy całościowy. Co kupić max do 200-300zł? W

@Pajonkek:

to jest bardzo osobista kwestia. zalezy czego oczekujesz i potrzebujesz.
ale w tym budzecie to raczej integralny jakis
  • Odpowiedz
@Pajonkek: To na egzamin przecież dają ci kask, wiec po co chcesz coś na siłę kupować?

Kaski z włókna szklanego wytrzymują bardzo długo, więc równie dobrze możesz sobie go kupić teraz. Rękawiczki też bym powiedział, że są razem z kaskiem jako pakiet startowy.

Nie wiem dlaczego miałoby się coś kurzyć przez 3 lata skoro będziesz miał uprawnienia i będziesz mógł wynajmować sprzęt np na weekend? Brak kasku cię ogranicza bardziej
  • Odpowiedz
@Pajonkek: Jak zdawałem rok temu to WORD dał mi czepek i swój kask, miałem też od nich ochraniacze na kolana, ale może co WORD to inne obyczaje...
  • Odpowiedz
@Pajonkek: Kup sobie porządny kask, np HJC F71 i będziesz go miał na lata. Jak masz kask to możesz chociaż pożyczyć motocykl i coś tam pojeździć (ja jestem w tej sytuacji).

@cwlmod: raczej pierwszy kupiony Kask i tak nie jest na lata. Ja i większość moich znajomych to tak na 2-4 sezony a potem zmienia się Moto, zmienia się kask, na początku człowiek nie ma też doświadczenia i
  • Odpowiedz
@mlekoag: Póko co nie widzę powodu do zmiany. Mój jest wygodny, ma wszystko co chciałem a designem się nie przejmuje.

Po co wydawać 1.5k zł na kas co parę lat jeśli jest ok?
  • Odpowiedz