Wpis z mikrobloga

Hej,
Mam płot o wysokości 147 cm, a teraz potrzebuje do niego bramy wjazdowej o długości 400cm.
Myslalem o bramie z przeciwwagą bo tylko takie są o wymiarach 140x400, ale niestety jest za mało miejsca i przeciwwaga się nie zmieści(po boku jest tylko 480cm wolnego miejsca, a taka brama z przeciwwagą ma conajmniej 520cm).
Brama dwuskrzydłowa nie wchodzi w grę, ponieważ uniemożliwi mi to wjazd samochodem na miejsce parkingowe koło domu.
Macie jakiś pomysł albo namiar na firmę która zrobi bramę bezprzeciwagi o takich wymiarach?
#ogrodzenia #bramy #ogrod
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wakabajashii: Jak chcesz taniej to może da się kupić gotową bramę i skrócić przeciwwagę? Teraz sporo osób ma spawarkę i mie z niej kożystać, a brama na zamówienie to spory koszt. Brama z marketu jest czasem o połowę lżejsza niż taka na zamówienie, więc i sa mniejsze wymagania co do rolek itp
  • Odpowiedz
  • 0
@FilipWWL tylko właśnie chyba nie bez powodu nie robią takich krótkich przeciwwag, jak dowiadywałem się w okolicznej firmie to powiedzieli mi że krótsza przeciwwaga „nie zda egzaminu”
  • Odpowiedz
@Wakabajashii: To zależy od wagi bramy właśnie. Jak pospawasz z kątowników z solidnym profilem, powiesisz na tym drewniane sztachety to będzie ciężka więc im dłuzsza przeciwwaga, tym mniejsze siły działające na konstrukcję. A jak weżmiesz z marketu taka co sam podniesiesz to nie wiem dlaczego miała by się nie sprawdzić. To nie dżwig 100 ton, tylko stalowa ramka na rolkach
  • Odpowiedz