Wpis z mikrobloga

@EgzeQTroll: u mnie uproszczona analiza CCC. Miłek dostanie hajs jak wbije 300pln za akcje. Miłek lubi hajs więc ruszy niebo i ziemię żeby nagonić ludzi na akcje z fundamentami czy też nie.

Zauważcie jak CCC spamuje w mediach o każdym małym sukcesie czy planach. Ciągła komunikacja. Spadek przy wynikach bo rynek nagrzany na niewiadomo co, komunikacje, pompa itd

Doceniam to bo miałem juz parę firm co sobie nieźle radziły ale
  • Odpowiedz
@Wincyjpracydoobra: ale o co ten ból ? Że się jednorazowo zesrało na -4% zamykjące w zasadzie luke która była po wynikach? albo o to że wycena jest najwyżej od 8lat( nawet jeszcze nie w ATH?)
1maja wreszcie 2 cyfrowa marże, generuja dodatni cashflow. -> w perspektywnie obniżkę stóp a maja kredyt konsorcyjny
2 Pompuja hajs w w najbardziej rentowne segment, redukując jednoprocentowe crapy.
3 Do tego popyt i consumer spending
  • Odpowiedz
Musiały się wskaźniki i oscylatory schłodzić, wycena robi się korzystniejsza. Długofalowo perspektywy wyglądają optymistycznie, lecz ryzyk na krótki termin jest sporo. Nie ukrywam że ostro załadowany jestem i ostatnie wyniki + konfa trochę mnie zaniepokoiły lecz nadal papier zatrzymuje i będę dokładał jak spadnie na 200 i niżej. Te mityczne 300 pewnie kiedyś będzie ale droga będzie wyboista :)
  • Odpowiedz