Aktywne Wpisy

zdzichpolspzoo +30
tak serio, to kumacie, że są przegrywy, którym się wydaje, że borderki, czy inne p----------e laski, to takie seksualne bestie, może trochę mniej stabilne emocjonalnie, ale wystarczy troszkę mocniej zacisnąć zęby, bo dla takiego ruchania to warto xD? to macie przykład, jak to wygląda w rzeczywistości. te 5-10 minut przyjemności nie jest warte tego gówna i cyrków, z jakimi trzeba się użerać później + nigdy nie wiesz, czy taka nie zrobi coś

Arbuzlele +19
mam dobrą znajomą od czasów podstawówki, teraz już bliżej nam do 40 niestety ale czasami rozmawiamy i przy ostatniej takiej rozmowie widzę że jest smutna i wyżaliła się mi. Całą młodość matka ją cisnęła żeby miała jak najlepsze stopnie w szkole no i ona faktycznie się tak uczyła, była prymuską, nigdzie nie wychodziła tylko z nosem w książkach, miała same 5 i 6. Poszła na studia i została nauczycielką, chyba trochę żeby spełnić ambicje jej matki.
Teraz mi mówi, żez tej pensyjki w szkole wyciąga jakieś smieszne grosze, użera się non stop z roszczeniowymi dzieciakami i ich rodzicami. Poświęciła niejako swoje zycie tej pracy i dostaje wielkie nic w zamian. Ale nie to jest dla niej najgorsze. Zauważa jak nasze koleżanki, z tych samych szkół, które ledwo zdawały z klasy do klasy, wieczne imprezowiczki, które brały zycie jak leci, zero stresów same przyjemności, teraz koszą spory hajs na usługach typu makijaż, paznokcie. Serio, większość z tych babek która ledwo ogarniała wzór na pole kwadratu zarabia miesięcznie kilka razy tyle co moja znajoma. Piecze? Oj tak.
To pokazuje jak zycie potrafi być przewrotne i to co kiedyś było tak ważne (5 na świadectwie) tak naprawdę dziś może być niczym. Czasami nie warto się starać, ciężko pracować. A czy praca tych babek jest cięzka? zapewne tak lecz widac że to lubią i znalazły swoją nisze. Mają niezłe domy, kilka razy w roku robią wypady do egzotycznych krai i golą takie kobiety jak ta moja znajoma, której szkoda czasami wydać ten ostatni grosz na lepsza fryzurę.
#zalesie #zarobki
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
A tym, które nic nie robią, to przynajmniej nic nie robią - 3 miesiące wakacji, każde święto, każda okazja to wolne. L4 przez pół roku, jakaś roczna przerwa zdrowotna. Luzik
I mając tyle wolnego jeszcze mają czelność jeździć po "wymianach" na wakacje w trakcie roku szkolnego po kilka tygodni.
Dla paru nauczycieli moich i moich dzieci mam szacunek. Reszta
@mirko_anonim: ciężko pracować nigdy nie warto, za to z reguły warto pracować mądrze.
Pensum nauczyciela jest na tyle niskie że może ogarnąć kilka etatów i korepetycje, więc nawet jako nauczyciel można przyzwoicie zarabiać.
Nie, nie ma przełożenia liniowego dobrych ocen
Tak więc, oceny o niczym nie świadczą, a w życiu lepiej ustawią się te osoby, które mają znajomości i lekkość w nawiązywaniu nowych kontaktów.
Twoja koleżanka została tak wychowana, w sumie
"przeciez zarobki nauczyciela sa jawne, mozna sobie przeczytac zanim pojdziesz na studia ile bedizesz zarabiac"
XD
Jednak co do tych koleżanek, prowadzących te wszystkie salony - w zdecydowanej większości, za ich sukcesem stoi bogaty facet, który wyłożył pieniądze na start i pozwolił rozkręcić taki biznes. Pozują one na kobiety sukcesu, ale wszystko to za pieniądzę męża,
@mirko_anonim: Czasami zakuwanie kserówek przez 17 lat życia to nie jest żadna ciężka praca, tylko siedzenie w bezpiecznym kokonie i spełnianie głupich oczekiwań rodziców będąc dorosłym człowiekiem. Dla wielu takich prymusów i kujonów prawdziwym wyzwaniem i ciężką pracą byłoby właśnie zaryzykować, mieć wolny zawód, robić coś kreatywnego, mieć na codzień kontakt z obcymi ludźmi, wyrobić sobie znajomości itp. Wolą być w rzeczywistości gdzie
@niegwynebleid: Trzeba mieć dobry układ z dyrektorem, żeby Ci dał te 2 etaty, bo z jednego to tak średnio, no i dobrze ustawić godziny, żeby nie siedzieć od rana do wieczora w szkole wyrabiając ten etaty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A potem to już zależy od nauczyciela, czy chce się zaangażować w pracę z uczniem
@mirko_anonim: No tak, zawsze najgorsze dla p0laka, jak toś inni ma lepiej. Nie ma nic gorszego. Może mi być c-----o, byle ten somsiad złodziej nie miał lepiej.
@oddalenie: No nie daj Boże posiąść jakąś wiedzę która jest nieprzydatna. Tylko to co z--------u jest niezbędne, nic więcej w głowie nie należy mieć.