Wpis z mikrobloga

Siedzę sobie wczoraj w samochodzie i widzę jak pracownica kebaba w takich rękawiczkach pali na zewnątrz fajkę i podciera sobie nos. Stawiam, że do toalety też ich nie ściąga. Czy oni myślą, że te rękawiczki mają właściwości bakteriobójcze oraz magicznie znika na nich bród?
#patologiazmiasta #gotowanie #p0lka #jedzenie #patologiazewsi
nowszyja - Siedzę sobie wczoraj w samochodzie i widzę jak pracownica kebaba w takich ...

źródło: 22_mini

Pobierz
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nowszyja: Też uważam że "czyściej" pracuję bez rękawiczek. Jestem pedantyczny i myje ręce co chwilę jak tylko czegoś dotknę. Natomiast klient myśli że jak są rękawiczki to dostaje higieniczne jedzenie XD
  • Odpowiedz
@krebul: no dokładnie, robisz to dla oczu innych. Z rok czasu na początku kariery po kuchniach mnie j----i o zmianę rękawiczek co czynność itp. a jeszcze były to czasy, że rękawiczki dla większości to był wymysł jakiś chory. Teraz już mam tak, że dziwnie mi się pracuje bez. Ale i jakosc rękawiczek się poprawiła i idzie sobie pod siebie dobrać
  • Odpowiedz
@nowszyja: według sanepidu mają być rękawiczki to są, a że dotykają nimi wszytko? W piekarni widziałam że obsługują mini kasę fiskalną oraz monety i banknoty
  • Odpowiedz
  • 5
W piekarni widziałam że obsługują mini kasę fiskalną oraz monety i banknoty

@cat_tea: a to też standard. Przecież już dużo lepiej jakby nie mieli tych rękawiczek, a po prostu myli ręce co jakiś czas.
  • Odpowiedz
@nowszyja: Oglądając raz pewien materiał od Kenji Lopez-Alt wspominał właśnie, że często te restauracje gdzie wszystko się robi w rękawiczkach gorzej wypadają od tych gdzie ich nie używają. Z prostego powodu, że ci bez muszą ciągle myć ręce gdzie ci pierwsi często nie zmieniają czy też nie myją ich wystarczająco często.
  • Odpowiedz
@nowszyja ja wolę jak robią w rękawiczkach choćby grzebali se w nimi w dupie bo mój mózg jest przez to oszukany i mam komfort psychiczny ze świadomością, że gołymi rękoma nikt mi jedzenia nie macał.
W------e mam w bakterie i zarazki.
  • Odpowiedz
@nowszyja: i to jeszcze te czarne, prestiżowe xD niebieskie/"medyczne" są dużo lepsze bo widać krew jak sie skaleczysz, ale w takich to tylko lewatywe robić a nie kraftowego burgera składać ( ͡° ͜ʖ ͡°)

swoją drogą używanie wszędzie przymiotnika "kraftowy" to też jest paranoja, każdy posiłek, który wymaga przygotowania i ugotowania sładników jest krafotwy - wykonywany ręcznie
  • Odpowiedz