Wpis z mikrobloga

Niezależnie od tego co myślicie to społeczeństwo w którym kobiety nie chcą rodzić dzieci, a mężczyźni bronić ojczyzny jest w dłużej perspektywie skazane na upadek lub ustąpienie miejsca cywilizacji bardziej agresywnej gdzie dzietność jest wysoka. Wpuszczanie rzeszy imigrantów również jest wyrazem zaniku instynktu samozachowawczego wśród ludzi na zachodzie.

#polityka #4konserwy #neuropa #socjologia #revoltagainsthemodernworld
Al-3_x - Niezależnie od tego co myślicie to społeczeństwo w którym kobiety nie chcą r...

źródło: c63fd868054d4f33916dce4114f16778

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Zoriuszka: Istniało kiedyś pewna procedura dla takich jednostek które nie dbały o dobro ogółu. Nazywało się to wygnaniem. Najlepiej należałoby je wysłać na jakieś odludzie.
  • Odpowiedz
  • 0
@ExitTheMatrix: Ciekawe gdzie? Na marsie xD? Poza tym prawdziwy libertynizm w praktyce wyglądałby podobnie jak komiksach crossed. Takie społeczeństwo nie miałoby szansy długo przetrwać. Jeśli z kolei nie mogę zabijać i zjadać innych ludzi jak głosił Markiz de Sade to wtedy nie jest dla mnie prawdziwy libertynizm.
Al-3_x - @ExitTheMatrix: Ciekawe gdzie? Na marsie xD? Poza tym prawdziwy libertynizm ...

źródło: refrfe

Pobierz
  • Odpowiedz
@Al-3_x: Użyłem hiperbolizująco tego terminu, by wskazać chęć pozbycie się zagrożenia zewnetrznego, by żyć jak się chce. Założmy, ze nadchodzi tsunami i zostaje Tylko ameryka połnocna, europa, japonia, korea południowa, a nawet chiny, które mimo autorytaryzmu są pdoobne prędzej do zachodu niż np iranu. Co by wtdy stało na przeszkodzie życia na swoich zasadach, bez odgórnej determinacji przez zewnetrzne zagrożenie?
  • Odpowiedz
  • 0
@ExitTheMatrix: Nie wiem jaki sens takiego gdybania, ale nawet gdyby na planszy światowej pozostały tylko te kraje o których mówisz to automatycznie dalej pozostaje zagrożenie ze strony Chiny i USA. Oba te kraje są imperialistyczne, a sojusz USA z Europą opiera się w dużej mierze na jego opłacalności. NATO powstało z powodu zagrożenia ze strony ZSRR. Teraz tą role pełni rosja oraz Chiny. To co jednoczy ludzi to wspólne zagrożenie.
  • Odpowiedz