Aktywne Wpisy

mamamarcina +73
Chłop sobie zaparkował samolot u mnie na wsi, na poboczu, gdzieś poszedł, ale zostawił karteczkę ze jak przeszkadza to żeby dzwonić xD
Ciekawe czy zabierze do rana.
Kartka w kom.
Ciekawe czy zabierze do rana.
Kartka w kom.

źródło: temp_file852234320869603046
Pobierz
ekscytacje +25
mało co mnie tak w-----a jak AI
jak widzę te typowe posty albo co gorsza odpowiedzi w prywatnych rozmowach napisane ewidentnie przez chat gpt to mam ochotę jebnąć to człowieczeństwo
te napisane przez AI posty są zawsze k---a TAKIE SAME - mnóstwo zbędnych emoji, podział na rozdziały jakby to była rozprawka w gimnazjum, sentencje które ewidentnie nie brzmią jakby napisał je człowiek
i do tego te nieśmieszne memy generowane przez ai k---a
jak widzę te typowe posty albo co gorsza odpowiedzi w prywatnych rozmowach napisane ewidentnie przez chat gpt to mam ochotę jebnąć to człowieczeństwo
te napisane przez AI posty są zawsze k---a TAKIE SAME - mnóstwo zbędnych emoji, podział na rozdziały jakby to była rozprawka w gimnazjum, sentencje które ewidentnie nie brzmią jakby napisał je człowiek
i do tego te nieśmieszne memy generowane przez ai k---a
źródło: obraz_2025-05-13_064352136
PobierzTylko InPost używam
@Jamniki2: Od marca Allegro podniosło znacząco opłaty za SMART i InPost jest w tej najdroższej tabeli. Często widzę, że sprzedawcy rezygnują z InPostu.
@WLADCA_MALP Ciekawe czy w ogóle paczkę od sprzedawcy odebrali. Bo może gotowa, zgłosił odbiór, a kurier ma to gdzieś i nie podjeżdża.
@skeeto666: możliwe.... Nie wiem jakim cudem ale Ali potrafi zmusić DHL czy Inpost do dostawy do paczkomatu w niedzielę - to mnie zadziwia.
status przesyłki zazwyczaj u każdego przewoźnika : w przygotowaniu - wygenerowana etykieta, sklep nie przekazał jej firmie logistycznej :)
@skeeto666: Tylko jak ma przekazać jak firma nie podjeżdża? Ja miałem tak z UPSem, zlecałeś podjazd i nikt nie podjeżdżał, najwcześniej następnego dnia, najpóźniej za 3 dni... Najbliższa placówka żeby przekazać przesyłkę 80 km. Wywalić ciężko bo połączone z DPD, na które jest zdecydowana większość zamówień.
za to po wystawieniu negatywnego komentarza bardzo chętnie sprzedawcy dzwonią i się tłumaczą głupio, że heniek spadł z drabiny na magazynie, że coś tam się rozlało itd :)
ostatnim czasy zauważyłem,
@skeeto666: To powinno być standardem.
raz mialem taka sytuacje, ze status paczki nie zmieniał się 3 dni ciągle była w przygotowaniu, otworzyłem dyskusję na allegro a sprzedający mi odpisał, żebym skontaktował się z inpostem :D
To nie ma nic wspólnego z zadeklarowanym przez sprzedawcę terminem wysyłki. Allegro samo wylicza termin nadania i w obliczeniach terminu doręczenia, nie bierze pod uwagę terminu wysyłki zadeklarowanego przez sprzedawcę, lecz wyliczony przez ich algorytm. Po prostu Allegro uważa, że wie lepiej od sprzedawcy, kiedy może on wysłać dany przedmiot.
A i oferty typu zamów do 13:0 dostawa jutro, to też wstawia Allegro, a nie sprzedawca.
Tylko, że jak paczka została nadana w sobotę, to idzie zgodnie z regulaminem.
Dla usługi Allegro One, termin doręczenia wynosi do 3 dni roboczych, pod warunkiem nadania do godziny granicznej. Natomiast przesyłki nadane w dniu wolnym, traktuje się, jako nadane w następnym dniu roboczym.
Czyli jak przesyłka została nadana w sobotę, to powinna dotrzeć do czwartku (a jak w piątek przed godziną graniczną, to do środy).
Zaraz, pisałeś że nie dotarła w sobotę, a teraz piszesz, że odebrałeś w piątek? Coś tu nie gra.
@pcela: gdzie tak napisałem? żeby dojść na sobotę musiała być odebrana w piątek kiedy zamówiłem. Nie została i dopiero kurier był w poniedziałek a dostałem ją we wtorek kiedy to pisałem.